Događaji

turistički potencijal

Biograd na Moru s Fun Parkom postaje jednim od najvažnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj

Biograd na Moru s Fun Parkom postaje jednim od najvažnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj

U Izložbenom i kongresnom centru Ljubljana predstavljen je ovogodišnji program događanja u Biogradu na Moru koji je po brzom rastu broja gostiju i noćenja hrvatski turistički fenomen

Na događaju su govorili vodeći predstavnici jednog od najdinamičnijih odredišta s najbržim razvojem na dalmatinskoj obali, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom, i predstavili novosti za 2017. godinu.

Jedna je od najvećih novosti sezone otvorenje Fun Parka Mirnovec u lipnju ove godine koji će biti najveći zabavni park u ovom dijelu Europe. Dugogodišnje prijateljstvo Biograda na Moru s četirima slovenskim općinama pozdravio je i Tadej Slapnik, državni tajnik u kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije.

Na događaju su uz gradonačelnika Ivana Knez i državnog tajnika Slapnika govorili i dogradonačelnik Marijan Stopfer, Ivan Čupć, predsjednik lokalne zajednica za razvoj Laura, Božena Leš, ovlaštena ministrica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani te gradonačelnici slovenskih općina: Alan Bukovnik, Radlje ob Dravi, Janko Kos, Žalec, Alojz Glavač, Moravske Toplice i Miran Gorinšek iz Slovenskih Konjica. Posebna gošća na predstavljanju bila je popularna slovenska pjevačica Tanja Žagar koja će u subotu 29. travnja nastupiti u Biogradu na Slovenskom vikendu.

KLJUČ ZA USPJEH JEST UKLJUČENOST LOKALNE ZAJEDNICE

Biograd na Moru jedan je od najuspješnijih priobalnih turističkih gradova u Hrvatskoj. Prošle godine ostvario je više od 1.200.000 noćenja, a u novu sezonu ulazi s opsežnim programom događanja, tematskim Slovenskim vikendom i otvorenjem novoga zabavnog parka. Zavidni rezultati plod su rada lokalne zajednice, aktivnosti lokalnih zajednica za razvoj i gradskog rukovodstva s vizijom. Uspjehu pridonosi i aktivno povezivanje s četirima prijateljskim općinama iz Slovenije. Radlje ob Dravi, Žalec, Moravske Toplice i Slovenske Konjice s tim se priobalnim gradom Zadarske županije povezuju u provedbi projekata i dijeljenju dobre prakse.

„Naše je rad posljednjih godina urodio plodom i Biograd na Moru narastao je u više aspekata. Imamo viziju, dobre ideje, ustrajnost i znanje koje je potrebno za realizaciju. Imamo i iznimno aktivnu lokalnu zajednicu i prijatelje preko granica Hrvatske. Zajedno smo tim koji za razvoj turizma našega grada čini vrlo mnogo“, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.

NAJVEĆE ZANIMANJE ZA OTVORENJE ZABAVNOG PARKA I SLOVENSKI VIKEND S TANJOM ŽAGAR

Marijan Stopfer, dogradonačelnik Biograda na Moru i Ivan Čupić, predsjednik lokalne LAG Laura, na događaju su predstavili kalendar većih događanja koji uključuje sportska natjecanja, glazbena događanja i nagrade te nautičke susrete. Među njima je vrlo iščekivani koncert Tanje Žagar, koja će nastupiti na završnom događaju Slovenskog vikenda koji će se održati od 28. travnja do 1. Svibnja, a obuhvaća bogat zabavni program, regatu i više drugih glazbenih događanja.

Veliko zanimanje pobudila je najava otvorenja Fun Parka Mirnovec koji će svoja vrata otvoriti u lipnju 2017. S 45.000 m2 bit će najveći zabavni park u ovom dijelu Europe. Posjetitelji parka, koji će najviše privući obitelji i djecu, moći će se zabavljati na 26 različitih atrakcija i u tri tematska sklopa parka posjetiti svemir, Divlji zapad i gusarski grad.

„Sunce i more klasična su ponuda svih hrvatskih priobalnih gradova. U Biogradu na Moru gostima želimo ponuditi više događanja. Iskrena gostoljubivost koja je odraz integracije cjelokupne lokalne zajednice i tematski vikendi i događanja, kao što su na primjer susret motorista koji voze Harley Davidson, glazbene nagrade i regate iznimno su dobro prihvaćeni i svrstavaju naš grad na kartu najprivlačnijih turističkih odredišta ne samo na Jadranu nego i na Sredozemlju... Želimo da slovenski vikend postane događaj koji će se održavati svake godine za vrijeme prvosvibanjskih praznika“, rekao je dogradonačelnik Marijan Stopfer.

 


Reci što misliš!