Događaji

obilazak radova

Gradonačelnik Kalmeta obišao mjesne odbore Ploče, Dračevac i Crno

Gradonačelnik Kalmeta obišao mjesne odbore Ploče, Dračevac i Crno

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta s pročelnicima gradske uprave, Ivanom Vanjak, Darkom Kasapom, Dolores Grdović Kalmeta, Josom Nekićem i Ivanom Mijolovićem, bio je u redovitom obilasku zadarskih mjesnih odbora

Ovoga puta obišli su mjesne odbore Ploče, Dračevac i Crno. U razgovorima s predstavnicima mjesnih odbora i građanima prokomentirane su potrebe u komunalnoj infrastrukturi ovih dijelova grada.

U MO Ploče, nakon obavljenih radova od strane Vodovoda i Elektre, uredit će se i asfaltirati u punom profilu Ulica Put Ploča. Također, pored zgrade knjižnice i mjesnog odbora bit će postavljeno dječje igralište i uređeno nekoliko parkirališnih mjesta, a na dijelu mjesnog groblja gdje nedostaje izgradit će se ogradni zid.

Gradonačelnik i suradnici razmatrali su mogućnosti izgradnje zgrade mjesnog odbora na Dračevcu kao i jednog sportskog igrališta. Pored toga građani su ukazali na potrebu daljenjeg poboljšanja vodoopskrbe iako su rekonstrukcijom pumpi crpne postaje Ploče i obnovom cjevovoda gubici vode znatno smanjeni te je pritisak vode prema ovim mjesnim odborima poboljšan. Također, spojna cesta između ova dva gradska predjela asflatirana je u mjesecu siječnju.

Također i u Crnom postoji potreba za izgradnjom dječjeg igrališta i hortikulturalnim uređenjem dijela križanja na ulazu u mjesto,  a u tijeku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju ispraćajnice na mjesnom groblju.


Reci što misliš!