Događaji

sjednica sabora

Barišić ostaje ministar

Barišić ostaje ministar
Patrik Macek/PIXSELL

Sabor je nakon jučerašnje maratonske rasprave većinom glasova odbio zahtjev 45 zastupnika oporbe o opozivu ministra, za što je trebala natpolovična većina tj. 76 ruku

Ministar obrazovanja i znanosti Pavo Barišić unatoč aferi plagijat ostaje u Vladi.

Sabor je nakon jučerašnje maratonske rasprave većinom glasova odbio zahtjev 45 zastupnika oporbe o opozivu ministra, za što je trebala natpolovična većina tj. 76 ruku. Predsjednik Sabora Božo Petrov:

"Glasovanje je završeno. Utvrđujem da sa 72 glasa protiv, 18 suzdržanih i 49 glasova za, odluka nije dobila potrebnu većinu i da ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić i dalje uživa povjerenje Hrvatskog sabora", pročitao je Petrov.

Većinom glasova za, bez suzržanih i jednim protiv Ivana Pernara prihvaćena je odluka MIP-a o skidanju imuniteta Tomislavu Sauchi na zahtjev USKOK-a zbog istrage i pritvora u aferi putni nalozi.

A većinom glasova je prihvaćeno i zamrzavanje mandata Zorana Milanovića na njegov zahtjev na pola godine.

"Dajem na glasovanje prijedlog odluke o mirovanju zastupničkog mandata zastupnika koja glasi: dana 1.3.2017. započinje mirovanje zastupničkog mandata zastupnika Zorana Milanovića. Glasovanje je završeno, utvrđujem da smo većinom glasova, 134 glasa za, 1 suzdržan i 1 protiv donijeli odluku kakvu je predložilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo", nadodao je Petrov.
 


Reci što misliš!