Događaji

probni rad pa otvorenje

Sutra otvaranje javne punionice elektromotornih vozila

Sutra otvaranje javne punionice elektromotornih vozila
Mladen Malik

Dovršavaju se posljednji radovi na javnoj punionici električno pogonjenih automobila u ulici Obitelji Stratico na Poluotoku (kod stare Tehničke škole). Danas punionica kreće u probni rad, a sutra od 11 sati planira se otvorenje

Dovršavaju se posljednji radovi na javnoj punionici električno pogonjenih automobila u ulici Obitelji Stratico na Poluotoku (kod stare Tehničke škole).

Bit će tu dva posebno obilježena parkirna mjesta koja bi u razvojnom periodu u prvoj godini eksploatacije trebala biti besplatna kao dio kampanje poticanja korištenja obnovljivih izvora energije.

Danas punionica kreće u probni rad, a sutra od 11 sati planira se otvorenje.

Projekt je dio suradnje Grada Zadra i HEP-a koji se obavezao ishoditi svu potrebnu dokumentaciju, priključiti punionice na mrežu te ih kasnije održavati i upravljati istim.

Radi se ELEN punionici na kojoj će se istovremeno moći puniti dva vozila uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu.

Ovo je druga punionica u Zadru - Strukovna škola Vice Vlatkovića otvorila je prvu u travnju 2015. godine, a ona je bila prva punionica električnih vozila na solarni pogon u Hrvatskoj. 


Reci što misliš!