Događaji

svjetlosni spektakl

Svjetlosni spektakl "Zaželi ljubav": Pet tisuća lampiona je spremno za let u noćno zadarsko nebo!

Svjetlosni spektakl
Bojan Bogdanić

Pet tisuća lampiona je spremno! I ove godine održat će se humanitarna manifestacija "Zaželi ljubav", na istom mjestu kao i prethodnih godina, na zadarskom antičkom Forumu

Lampione se može kupiti od jučer, 15. veljače, u Butique hostelu Forum u na Kalelargi, a njihova je cijena 25 kuna. Sredstva od prodaje lampiona i ove godine usmjerena su u humanitarnu akciju - prikupljat će se pomoć za teško oboljelu mladu Zadranku Anđelu Piplović.

"Zaželi ljubav" ulazi u svoju šestu godinu - održat će se tek nekoliko dana nakon Valentinova. Od početnih 1.400 lampiona interes je porastao, pa se ove godine osiguralo čak 5 tisuća lampiona.

U subotu, 18. veljače, program na Forumu započinje u poslijepodnevnim satima s već provjerenom recepturom - dobra glazba i ugostiteljska ponuda. Nastupa bend Zadar express, a naći će se tu i štandovi s kobasicama, kuhanim vinom, itd.

Potom slijedi puštanje lampiona u 19.30 sati.

Ante Galić ispred Turističke zajednice grada Zadra ističe kako se radi o projektu koji ima veliku turističku važnost - o tome svjedoče fotografije koje s Foruma putuju u svijet, a mnoge snimke postaju i viralne.

Po prvi put na štandovima će lampione prodavati poznati Zadrani - Šime Fantela, Sanja Petrovski, dr. Branko Dukić, Igor Karuc, Tamara Šoletić, Martine Thomas, Davor Pekota, Erik Pavin, Rikardo Perković, Edi Škovrlj, Svetko Perković, Hrvoje Perinčić, Martina i Vedran Ješe.

Jedva čekamo još jedan svjetlosni spektakl u Zadru!


Reci što misliš!