Događaji

za bolji standard studenata

Dodjeljene nagrade "Zlatni indeks"

Dodjeljene nagrade

Na svečanoj ceremoniji u utorak, 21. ožujka 2017. godine, u Hrvatskom državnom arhivu dodijeljene su nagrade “Zlatni indeks 2016.” poduzećima i institucijama koje su sudjelovale u poboljšanju studentskog standarda na području Republike Hrvatske u prethodnoj godini

Pobjednici su birani između 26 prijavljenih malih i srednjih te velikih poduzeća, a odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih zborova i udruga iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je ukupno 10 nagrada u 5 različitih kategorija te dvije Posebne nagrade Povjerenstva.

Prije početka ceremonije dodjele nagrada, studentima i predstavnicima poduzeća u ime akademske zajednice obratio se i rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras.

“Na našem sveučilištu studiraju vrhunski studenti koji rade ovakve hvale vrijedne projekte, koji pokazuju da se ne oslanjaju samo na prošlost nego gledaju budućnost, upravo u onim područjima koja su nam potrebna, da bi ostali u Hrvatskoj i da bi odmah mogli unaprijediti Hrvatsku”, istaknuo je Boras.

Sandra Tomaš iz Instituta za razvoj obrazovanja također je pohvalila projekt i poručila:

“Iznimno nam je drago da i privatni sektor prepoznaje važnost izvrsnosti jer mislimo da je to jako važno” te dodala kako je od velikog značenja i poticanje poduzetničkog duha u samim studentima.

Kristiana Vitez, članica ovogodišnjeg Povjerenstva i predstavnica studentskog zbora Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu o samom je vijećanju i danu odabira pobjednika rekla:

“Bilo je to zbilja odlično iskustvo ne samo jer smo upoznali predstavnike različitih udruga iz cijele Hrvatske, već smo dobili uvid u poimanje studentskih praksi, odnose prema studentskim udrugama, koliko organizacije podržavaju studente stipendijama i slično.”

Pliva Hrvatska dobila je najveći broj nagrada u čak tri kategorije za velika poduzeća - stručne prakse, ulaganje u studentske udruge i projekte te najbolji imidž. Slijede ju Rimac automobili koji su nagradu odnijeli u dvije kategorije za mala i srednja poduzeća – stručne prakse i najbolji imidž. Zagrebačka banka nagrađena je u kategoriji stručnih potpora i organiziranja projekata, dok je u istoj kategoriji malih i srednjih poduzeća nagradu odnio Infinum. U kategoriji ulaganje u studentske udruge i projekte za mala i srednja poduzeća nagradu je dobilo poduzeće Pet minuta.

U kategoriji stipendija za svoj doprinos ulaganja u studente nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb.

Također, odlučeno je i o Posebnoj nagradi Povjerenstva za koju se nije bilo moguće prijaviti. Posebnom nagradom Povjerenstva za velik doprinos studentskoj zajednici nagrađeni su Inchoo i Styria Hrvatska. Svi ostali sudionici dobili su priznanje „Prijatelji studenata“.

Projekt Zlatni indeks samo je jedan od projekata u organizaciji tima Starter čija je svrha povezivanje studenata i poslodavaca. Ovim se projektom poduzećima dodjeljuju jedinstvene nagrade zbog unapređenja kvalitete studentskog života, obrazovanja i stručnog usavršavanja studenata. Također, nastoji se promicati  društvena  odgovornost  poduzeća  radi  prepoznavanja  potencijala  i  izvrsnosti studenata kako  bi oni sami  kasnije  postali  temelj  uspješnosti poduzeća.


Reci što misliš!