Događaji

turizam

Na Dunavu, uz Vukovar, pristao prvi ovogodišnji kruzer

Na Dunavu, uz Vukovar, pristao prvi ovogodišnji kruzer

Na Dunavu uz Vukovar u subotu je pristao prvi ovogodišnji kruzer sa stranim turistima kojima su, na štandovima postavljenima na gradskoj šetnici, uz rijeku, ponuđeni lokalni gastronomski proizvodi, uz neizostavne tamburaše

"Po podacima Lučke uprave, ove godine očekujemo 186 pristajanja što je nešto manje nego prošle godine. Jako nam je važno da turisti s kruzera posjete grad Vukovar, da se upoznaju s poviješću i znamenitostima, znači nam puno jer je to jedna lijepa promocija grada usmenom predajom. Želimo ostaviti dobre dojmove koje će turisti dalje prepričavati", kazala je pročelnica vukovarskog Upravnoga odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić.
 
Navela je kako je prošle godine u Vukovaru pristao 221 kruzer s ukupno oko 28.000 turista koji se, međutim, rijetko zadržavaju u Vukovaru nego s kruzera autobusima odlaze put Iloka, Đakova ili Baranje.
 
Po riječima direktorice Turističke zajednice grada Vukovara Jasne Babić, vukovarski turistički djelatnici čine napore kako bi goste s kruzera zadržali što duže u Vukovaru nudeći im raznovrsnu ponudu s posebnim naglasom na kulturu ponudu grada Vukovara.
 
 
 


Reci što misliš!