Događaji

eko akcija

"More u srcu" obilježilo Svjetski dan voda u Biogradu na Moru

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda iz biogradskog mora su izvađeni akumulatori, plastične i staklene boce, gume, limenke te ostali predmeti kojima nije mjesto u moru a sve u sklopu projekta "More u Srcu"

U subotu 25. ožujka u Biograda na Moru Svjetski dan voda radno su obilježili Udruga "Hippocampus" u suradnji s Ronilačkim klubom "Sveti Roko" iz Bibinja, organiziravši akciju čišćenja podmorja na području uvale Jaz prema trajektnom pristaništu. Akciji su se odazvale Udruga NADA, GD Crveni križ Biograd na Moru, Bošana d.o.o.

Okupljanje sudionika započelo je u 9 sati u Restoranu Guste, a ovom prilikom se moramo zahvaliti mladome gazdi koji je prepoznao vrijednost akcije te je sve sudionike počastio kavom i doručkom dobrodošlice.

Ulazak u more započeo je oko 10 sati, a do 12 sati su se iz mora vadili akumulatori, plastične i staklene boce, gume, stolovi, stolice, limenke i slični predmeti kojima nije mjesto u moru u dovoljnoj količini da se napune dva velika kontejnera za odvoz smeća. Nažalost zbog velike količine smeća i mulja koji je roniocima otežavao vidljivost unatoč svim naporima nije se sve uspjelo očistiti, te će se morati odraditi još nekoliko sličnih akcija ne bi li se navedeno područje privelo pristojnom stanju.

U akciji je sudjelovati 16- ronioca i 25 osoba na obali za prihvat smeća, dok je  kontejnere i zbrinjavanje otpada organiziralo je komunalno poduzeće "Bošana" d.o.o.

Po završetku čišćenja svi sudionici pozvani su na ručak i druženje u restoran Guste kako bi kroz neformalno druženje podijelili dojmove i dogovorili buduće aktivnosti.

Projekt "More u Srcu" provodi se već četvrtu godinu za redom, a do sada su ga financijski podržali: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad biograd na Moru, Zadarska županija, Narodne novine i Zaklada Kajo Dadić i Bošana d.o.o. na čemu im se od srca zahvaljuju.

 


Reci što misliš!