Događaji

akcija čišćenja

Volonterska akcija na arheološkom nalazištu Colentum

Volonterska akcija na arheološkom nalazištu Colentum

U sklopu ove aktivnosti uredit će se i povezati dio puta koji vodi oko brda Gradina, očistiti raslinje i urediti okoliš

Udruga Argonauta u subotu, 1. travnja 2017. organizira volontersku akciju čišćenja okoliša i uređenja staze na arheološkom nalazištu Colentum. Volonterska akcija provodi se u sklopu projekta „Arheološko blago Colentum 5“, financiranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a provodi se kao nastavni projekt prethodno provedenih projekata „Arheološko blago Colentum 1-4“.

Ova volonterska akcija jedna je od aktivnosti projekta, a provodi se u suradnji s Općinom Murter-Kornati, Turističkom zajednicom Općine Murter-Kornati i komunalnim poduzećem Murtela. U sklopu ove aktivnosti uredit će se i povezati dio puta koji vodi oko brda Gradina, očistiti raslinje i urediti okoliš. Daljnje aktivnosti projekta odnose se na redizajn i dotisak prve turističke karte arheološkog lokaliteta „Skriveno blago Colentum“ i informativno- edukativnih tabli na lokalitetu.

Karta i informativno- edukativne table bit će prilagođene promjenama na lokalitetu nastalih u posljednjih godinu dana. Uz to, bit će dizajnirane dvije nove informativno- edukativne table. Nove table bit će postavljene na ulazu u arheološki lokalitet na strani Murtera i Betine, kako bi se cijelo brdo Gradina povezalo i prezentiralo kao jedna cjelina. Pridružite se volonterskoj akciji već ove subote i dajte svoj doprinos valorizaciji arheološkoga nalazišta Colentum! Akcija će se održati od 9 do 14 sati, marenda i alat su osigurani! 


Reci što misliš!