Događaji

Novi tunel

Kerum hoće još jedan tunel u Splitu: Sagradili su La Manche, a mi ovdje pričamo o 500 metara

Kerum hoće još jedan tunel u Splitu: Sagradili su La Manche, a mi ovdje pričamo o 500 metara

Željko Kerum okupio je danas probrane medije na Starom placu da im predstavi svoje zamjenike i najavi projekt kongresnog centra i tunela od placa do Rive. U pobjedu je uvjeren, i to u prvom krugu

"To žele građani Splita, već sada pripremamo projekte i zadatke za četiri godine po zahtjevu građana. Ispunit ćemo sve što ja obećam kao kapetan, vlaj koji ima sedam tisuća sati navigacije. Ja u svoje ljude vjerujem, siguran sam da ćemo u prvom krugu dobiti", kazao je Kerum.

Zamjenici radilice i motori

Zamjenici su Jure Šundov i novo lice, Davor Grčić Gaga.

"Dvije radilice, dva motora koji će pokrenuti ovaj brod Split. To su ljudi iz posla koji se ne boje uhvatiti u koštac sa izazovima i projektima, imamo iskustva i znanja. Željan sam posla, ima puno potencijala u Splitu, prvenstveno u ljudstvu. Ima kandidata boljih, ali se nisu prijavili. Od ovih što su se prijavili, ja sam daleko ispred", kazao je Kerum. 

"Prije mjesec dana Željko mi je uputio poziv koji se nije mogao odbiti da budem dio njegovog tima. Drago mi je da je prepoznao moj dugogodišnji poduzetnički rad. Spreman sam na rad, besprijekoran, da ostvarimo sve ciljeve koje je zamislio", kazao je Grčić. 

Šundov se spori s tri gradske firme, a kaže da nisu ostali repovi iza njihovog mandata?!

"Čast mi je i zadovoljstvo sudjelovati u Kerumovom pobjedničkom timu. Grčića poznajem niz godina, surađivali smo i prije kada sam ja bio direktor u Kerum d.o.o. Siguran sam da se može dogoditi svašta, najprije uspjeh. Napravit ćemo sve što smo isplanirali. Dokaz da je to tako su Zapadna obala i niz projekata koji smo ostvarili. Bili smo duo, sada smo trio, možemo više", kazao je Šundov, koji je nakon epizode u Banovini zbrinut na čelno mjesto Županijskih cesta, a za što se trebalo promijeniti i Statut firme kako bi se uskladio sa odgovarajućom stručnom spremom Kerumovog zamjenika.

"Iza nas nije bilo repova u četiri godine mandata. Ostavili smo čistu situaciju. Nadam se da građani neće dopustiti da odemo iz Banovine, nego će nam dati još četiri godine", izjavio je Šundov. 

Prilično hrabra izjava s obzirom da se Šundov tuži s tri gradske firme za naknadu koja mu je isplaćena mimo plaće zamjenika gradonačelnika. Zasad su dva spora nepravomoćno riješena u korist firmi, a jedan u korist zamjenika Šundova.

"Sagradili su tunel ispod La Manchea, a kud nećemo mi od Placa do Rive"

Kerum bi na mjestu Starog placa napravio kongresni centar s garažama.

"Ova pozicija je jedan od najvećih potencijala Splita, čisto vlasništvo Grada. Napravit će se kongresni centar, riješiti preko 50 posto potreba grada Splita za parkingom. Napravit će se tunel odavde do fontane kraj hotela Bellevue... Na vrhu će biti zelena trava. Dat će se zahtjevi arhitektima, raspisat će se natječaj", pun je planova Kerum. 

Projekt Stari plac s tunelom jedan je od tri velika projekta koje priprema za svoj novi četverogodišnji mandat. Tu su i projekt Istočne obale i tunela koji bi je vezao sa Zapadnom obalom.

"Grad to može. Ovaj projekt jamči povrat novca u pet godina. Da sam dobio 2013. godine, ovo bi već bilo otvoreno. Grandiozno zdanje za građane Splita i Split. A kada je marjanski tunel zatvoren, idemo preko Bena. Zašto? Ovaj tunel do rive bi koštao pet, šest milijuna eura. I možemo njim umjesto oko Marjana. Tko govori da se ne može napraviti tunel između istočne i zapadne obale, taj nema pojma. Napravili su tunel ispod La Manchea dug desetke kilometara, a ovdje govorimo o petsto metara. Samo treba volja i želja. Grad Split je toliko bogat da to može sebi priuštiti", kazao je Kerum te zaključio da je Split povezan s cijelim svijetom "kad staviš prst u more".

Samo za podsjetnik, Zapadna obala, najveći projekt iz starog Kerumovog mandata financirana je s 80 milijuna kuna prikupljenih za sanaciju smetlišta Karepovac. DORH je zaključio da nije kazneno djelo jer nitko nije spremio novac u džep. Karepovac je danas nesumnjivo najveći problem grada.


Reci što misliš!