Događaji

Dies academicus 2017

Dan Sveučilišta: Danas misa i svečana sjednica s uručenjem rektorskih godišnjih nagrada

Dan Sveučilišta: Danas misa i svečana sjednica s uručenjem rektorskih godišnjih nagrada
Davor Strenja

Program obilježavanja 15. Dana Sveučilišta u Zadru nastavlja se danas u 9 sati misom u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija gdje će misu predvoditi zadarski nadbiskup mons. dr. sc. Želimir Puljić.

Obilježavanje 15. Dana Sveučilišta u Zadru/Dies academicus 2017 započelo je srijedu koncertom studentskih glazbenih sastava u kapeli sv. Dimitrija.

Na koncertu su sudjelovali profesori i studenti Sveučilišta u Zadru okupljeni u Akademski pjevački zbor Sveučilišta uz dirigenta Tomislava Koštu, studenska a cappella skupina A.K.A Crescendo te zbor Odjela za nastavničke studije u Gospiću Degenija pod ravnanjem Tvrtka Sarića.

Program se nastavlja danas u 9 sati misom u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija. Misu će predvoditi zadarski nadbiskup mons. dr. sc. Želimir Puljić.

Svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se danas s početkom u 11 sati, kada će biti uručene nagrade dobitnicima godišnje nagrade rektorice Sveučilišta u Zadru.

U sklopu svečanosti ansambl „Antiphonus“ izvest će skladbe iz 14. stoljeća, razdoblja osnivanja prvog sveučilišta u Zadru.


Reci što misliš!