Događaji

veliki problem otočana

Sudario se s veprom na glavnoj otočnoj cesti kod Lukorana

Sudario se s veprom na glavnoj otočnoj cesti kod Lukorana
Edi Čerimagić

Bliski susret s veprom imao je u petak navečer Edi Čerimagić iz Malog Lukorana. Točnije, s dva vepra! Jedan je završio pod kotačima njegova automobila, a drugi je pobjegao.

- Navečer, oko 22 sata, vozio sam od Malog Lukorana prema Ugljanu. Pedesetak metara prije skretanja prema Lukoranu, na cestu su izletjela dva vepra. Jednoga sam uspio zaobići i on je pobjegao prema mjestu, a drugi mi se zabio u prednji lijevi dio automobila. Udarac je bio silovit i kada sam izašao iz auta i došao do njega, vepar je nepomično ležao na cesti. Odmah sam pozvao policiju, koja je napravila uviđaj, prepričava Čerimagić za Naše školje i dodaje kako savjetuje vozačima na pojačan oprez.

Vepar koji je završio pod kotačima njegova džipa imao je, procjenjuje, 90-ak kilograma. Srećom, osim štete na automobilu, njemu se nije ništa dogodilo, ali pita se što bi bilo da je u tome trenutku naišao netko iz suprotnoga smjera.

Nedaleko od mjesta na kojemu su veprovi izletjeli na glavnu otčnu prometnicu, Čerimagić ima maslinike koje veprovi, kao i drugim Lukorancima, godinama sustavno uništavaju. Uskoro na otoku više neće biti puta ili njive koje veprovi nisu raskopali i razrovali.

- O postojanju veprova na otocima i kod nas na Ugljanu godinama se samo priča i raspravlja. Razmnožili su se, približili kućama, uništavaju nasade, maslinike... Zanima me što se treba dogoditi da se taj problem počne stvarno rješavati, pita Čerimagić.


Reci što misliš!