Događaji

nema odmora

Vir: Zahuktali se radovi na javnoj rasvjeti, plažama i groblju

Vir: Zahuktali se radovi na javnoj rasvjeti, plažama i groblju
Kažimir Škrbić

S ovim će uređenjem jedan od najljepših objekata za ispraćaj u Zadarskoj županiji dobiti dodatni sadržaj, a uskoro će se sanirati, pripremati i uređivati sve plaže na sjevernoj i južnoj strani otoka

Radovi na uređenju virskog groblja i podizanju ogradnih zidova u punom su jeku: podignuta je trećina ogradnog zida do ceste prema Bunarima i Torovima koji će u finalnoj verziji imati 70 metara, kao i onaj na suprotnoj strani, te je otvoreno deset novih grobnica s tri ukopna mjesta.

Nastavak je to radova koji su na jesen krenuli s podizanjem i spajanjem zidova na istočnoj i sjeveroistočnoj strani mjesnog groblja u Viru te izgradnjom 49 novih grobnica pored višenamjenskog objekta virske mrtvačnice i kapelice.

S ovim će uređenjem jedan od najljepših objekata za ispraćaj u Zadarskoj županiji dobiti dodatni, vanjski sadržaj, a nakon što se okončaju poslovi na podizanju zidova te izgradnji prostorija spremišta za vrtlarenje i hortikulturu, projekt se nastavlja s kompletnim unutarnjim uređenjem groblja.  

Komunalno poduzeće „Vir održavanje“ do kraja ovog tjedna počet će u Donjoj Prezidi i s postavljanjem stupova javne rasvjete, a nakon toga i u svim drugim naseljima na otoku Viru gdje je nema. Sukladno planu nabave za 2017. godinu postavit će ukupno 400 rasvjetnih tijela od Prezide do Kozjaka i Biskupljače, odnosno plastične 4-metarske stupove otporne na posolicu kakvi su već ranije postavljani u virskim naseljima, a posljednji u Žitnoj, Boboviku, Velikoj Slatini i zaobilaznici do trafostanice.  

Paralelno će se sanirati, pripremati i uređivati sve plaže na sjevernoj i južnoj strani otoka.

Za dohranu plaža koristit će se, kažu nam u „Vir održavanju“, čak osam tisuća tona materijala različitih frakcija. Ujedno će i sjeverna strana Vira u naseljima Bobovik, Lučica i Radnjača dobiti novu i ljepšu vizuru s postavljanjem tamarisa i ogradnih kamenih postolja.


Reci što misliš!