Događaji

hvalevrijedna akcija

Iseljenici u New Jerseyju skupili novac za klimu u sutomiškoj crkvi

Iseljenici u New Jerseyju skupili novac za klimu u sutomiškoj crkvi
Naši školji

Četrnaestu godinu zaredom, Sveta Eufemija Society, zajednica iseljenih Hrvata iz Sutomišćice i Poljane u New Yorku i New Jersejyu, organizirala je prošli tjedan "Dinner dance", godišnje druženje koje već tradicionalno ima i humanitarni karakter

Na večeri u hrvatskom restoranu "La Fortuna" u New Jerseyju, vlasnika Ojdane i Jere Kursara, okupile su se brojne obitelji i, kao i uvijek, donirale novac za pomoć rodnoj Župi Sutomišćica - Poljana. Ovoga puta novac se prikupljao za kupnju klima-uređaja za crkvu sv. Eufemije, pišu našiškolji.hr.

Kako je u kratkom javljanju rekla Sanja Grzanov, organizatori večere bili su Walter Blasich, Vesna Dužić i Diana Dunatov, a do dugo u noć, uz domaću hranu, zabavljao ih je lokalni hrvatski bend Nova. 

Na godišnje druženje Sveta Eufemija Societyja, uz Sutomišćane i Poljance, dolaze obitelji iz susjednih mjesta, Preka, Ugljana, Kali, Kukljice, Zverinca, Božave, Sali, Oliba, Dikla, Zadra, ali i ostalih krajeva Hrvatske te američki prijatelji.

Uz donacije Društva Sveta Eufemija, koje premašuju 100.000 dolara, na istoimenoj sutomiškoj crkvi dosad je napravljen novi krov, kupljeno zvono, luster, fasada, novi razglas, unutarnja ulazna vrata,  obnovljena je sakristija...Za predani rad i pomoć rodnoj župi i mjesnoj crkvi, Slavko Profaca i Vesna Dužić prije nekoliko godina dobili su od zadarskoga nadbiskupa, monsinjora Želimira Puljića zahvalnice. 


Reci što misliš!