Događaji

prava prilika

Sajam američkih sveučilišta za tjedan dana u Hrvatskoj

Sajam američkih sveučilišta za tjedan dana u Hrvatskoj

Približava se četvrti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u Zagrebu

U srijedu, 12. travnja 2017. od 16 do 19 sati održat će se četvrti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton, Ul. kneza Borne 2, u Zagrebu

Na sajmu će se predstaviti 9 visokih učilišta iz 7 američkih saveznih država. Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane New York University Abu Dhabi i Kansas State University održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta.

Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 7 glavnih gradova Jugoistočne Europe.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. S preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta te rekordnih milijun međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./2016., SAD i dalje predstavlja vodeću obrazovnu destinaciju* za međunarodne studente te se nalazi na visokom petom mjestu u svijetu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu. Kvaliteta, raznolikost i veliki ugled visokih učilišta i studijskih programa prednosti su koje međunarodni studenti ističu za američki obrazovni sustav.**

Na EducationUSA sajmu predstavit će se:

  • Central Penn College,
  • Fairleigh Dickinson University,
  • Foothill and De Anza Colleges,
  • Kansas State University,
  • New York University Abu Dhabi,
  • Rochester Institute of Technology - RIT Croatia,
  • Savannah College of Art and Design (SCAD),
  • University of Colorado Boulder,
  • University of Redlands.

Interaktivne radionice za sve posjetitelje

Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Kansas State University i New York University Abu Dhabi održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta u periodu od 15 do 16 sati. 

Kutak za standardizirane testove

U sklopu sajma Instituta za razvoj obrazovanja organizirat će kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje s informacijama o standardiziranim testovima kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučamo registraciju unaprijed, na sljedećoj poveznici:  https://goo.gl/Kyz9TY

Više informacija o EducationUSA sajmu dostupno je na internetskoj stranici http://www.iro.hr i Facebook stranici EducationUSA Croatia https://www.facebook.com/EducationUSA.Croatia.


Reci što misliš!