Događaji

provjera bez iznimke

Od sutra strože kontrole na granicama

Od sutra strože kontrole na granicama
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Od sutra na državnoj granici počinju strože kontrole, naša zemlja ima obvezu na svim graničnim prijelazima - unutarnjoj prema Sloveniji i Mađarskoj i vanjskoj granici, što podrazumijeva sve ostale granične prijelaze, provjeravati sve putnike kroz dostupne baze podataka

Jutros su, potvrdio je premijer Andrej Plenković, on i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održali sastanak.

Temeljem članka 8. Zakonika o schengenskim granicama, stupaju na snagu određene izmjene koje se odnose na provedbu granične kontrole, a sve je to povezano i s borbom protiv terorizma , objasnio je premijer i pozvao sve na strpljenje i razumijevanje.

"Molim sve za strpljivost, pogotovo s obzirom na uskršnje blagdane koji su pred nama, da dođe do duljih čekanja na granicama. To je razlog novih pravnih propisa koji su usmjereni na sigurnost ljudi i na bolju kontrolu i sprječavanja onih koji se unutar Europske unije željeli upustiti u eventualne kaznene radnje ili moguće počinjenje bilo kakvih akata koji bi se mogli kvalificirati pod terorizam", rekao je premijer Andrej Plenković. Na strpljenje je pozvao i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.
 
"Samo strpljivost, mi ćemo dati sve od sebe da tehničkim potencijalima da to napravimo što bolje i brže", komentirao je Orepić.


Reci što misliš!