Događaji

sredstva i logistika za brojna događanja

Turistička promocija - svako ulaganje neizmjerno je važno

Turistička promocija - svako ulaganje neizmjerno je važno
Dino Stanin/PIXSELL

Grad Zadar ove godine u turističko - marketinšku promociju ulaže 2.6 milijuna kuna. Taj je podatak iznesen na kolegiju gradonačelnika Božidara Kalmete, gdje je potvrđena činjenica da je svako ulaganje u turizam itekako važno

Jedna od najvažnijih manifestacija za naš grad svakako je utrka Wings for life, za koju grad osigurava čak pola milijuna kuna.

Održat će se 7. svibnja, inicijator i nositelj projekta je Red Bull, a organizator Hrvatski atletski savez. Wings for Life World Run utrka ponovno će pomaknuti granice, učiniti nemoguće i ozariti lica milijuna ljudi diljem planete. Utrka koja je prošle godine bila rasprodana sa 7000 trkača u Zadru, ove će godine još veća i bogatija poslati najljepšu sliku iz grada koji joj već četvrti put nesebično i s veseljem pruža ruke.

Kroz Zadar ove godine prolazi i biciklistička utrka Tour of Croatia, za koju Grad Zadar osigurava 250 tisuća kuna jer će biti dio turističko sportske ture. 

A pročelnik Ivica Katić izjavio je kakoove godine Turistička zajednica grada Zadra daje do sada najveći iznos za brojna događanja - preko 1,8 milijuna kuna. 
Sa 70 tisuća kuna pokrit će se taj program u prošloj godini. Za doček Nove godine planirano je 150 tisuća kuna, za Karneval 100 tisuća kuna, Tuna Sushi&Wine festival daje se 200 tisuća kuna, Feštice 70 tisuća kuna, dok će Grad Zadar na ovaj način financirati Advent sa svega 20 tisuća kuna.

Za turističku promidžbu osigurano je 500 tisuća kuna što se treba uplatiti za oglašavanje kod Ryanaira i tu će TZ Grada dodati još 250 tisuća kuna.

 


Reci što misliš!