Događaji

volonterska eko akcija

"Zelena čistka" u subotu u Musapstanu

Ekološka volonterska akcija "Zelena čistka" održat se u Zadru 22. travnja 2017. godine od 11 sati u šumi Musapstan. Cilj akcije je, kao i svake godine, ukloniti i smanjiti količinu otpada koja se odlaže na za to nepredviđenim mjestima.

- Pozivamo sve građane da nam se pridruže u akciji čišćenja i programu u šumi te s nama obilježe Dan planeta Zemlje! poručuju organizatori.

Besplatan prijevoz autobusima „Liburnije“ je u 10.30 i 11.30 sati na relaciji Mala pošta-Kolodovor-Musapstan, a povratak u 14 i 15 sati.

Program se sastoji od učenja tehnike japanskog streličarstva (Kyudo Yumi klub Zadar), postizanje ravnoteže kroz vježbe Acro Yoge (Udruga za scensku umjetnost Circo Art), rekreativno jahanje uz sudjelovanje konjičkih klubova Epona i Casco, pružanje korisnih savjeta o biciklima te mini popravci uz suradnju sa Calimero Sport, oslikavanje platna sa porukom za šumu te izložba "Po(r)uke šume".

Pozivu za sudjelovanje u akciji odazvali su se i učenici i učitelji OŠ Šime Budinića i OŠ Stanovi.

Organizatori su: Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Zadarska županija, Udruga "Eko-Zadar", Hrvatske šume, Liburnija d.o.o. i Čistoća d.o.o.


Reci što misliš!