Događaji

a sezona samo što nije...

Gužve na graničnim prijelazima, Orepić poručuje: Naviknite se

Gužve na graničnim prijelazima, Orepić poručuje: Naviknite se
Zarko Basic/PIXSELL

Na upit što će biti za vrijeme turističke sezone, Orepić kaže da se nada da će doći do dogovora sa svim susjednim zemljama

Kaos na graničnim prijelazima sa Slovenijom traje već danima. Najkritičnije je bilo upravo za vrijeme uskrsnog vikenda, kada se na Bregani čekalo satima. Iako je kritični vikend prošao, gužve i kolone nisu nestale. 

Na ulazu u Sloveniju i dalje se čeka i po pet sati. Putnici su na rubu živaca, ali i stanovnici Slovenije. S druge strane, na ulasku u Hrvatsku nema većih problema - čeka se najviše po pola sata.

"Ovo je nemoguće, ovo je suludo", kaže za RTL jedan od putnika. "Ljudi su na rubu živaca, ovo nema nikakvog smisla", kaže drugi.

"Ne bih se složio da je ovo potpuni kaos. Uskrsni ponedjeljak je dokaz da cijeli sustav funkcionira. Ovo je ambijent na koji se moramo naviknuti, stalno ignoriramo taj sigurnosni aspekt. I prošle je godine bilo vrlo slično ovoj situaciji", komentirao je ministar Vlaho Orepić za RTL Direkt.

"Problem postoji. Reakcija Slovenaca, nas i Mađara na ovu uredbu je potpuno drugačija. S Mađarima smo dogovorili da reagiramo ciljanom provjerom. Kolege u Sloveniji nisu popustili i to je dovelo do redova", dodaje Orepić i objašnjava da svaka država treba sama analizirati mogućnost sigurnosnog rizika.

Na upit što će biti za vrijeme turističke sezone, Orepić kaže da se nada da će doći do dogovora sa svim susjednim zemljama. "To se može riješiti i bez Bruxellesa. S Mađarima smo skoro u dogovoru da napravimo zajedničku procjenu rizika, a nadamo se da će doći i do dogovora sa slovenskom stranom", zaključuje Orepić.


Reci što misliš!