Događaji

svečana sjednica

Putem rasta i razvoja: Dan Zadarske županije čestitao i akademik Željko Reiner

Putem rasta i razvoja: Dan Zadarske županije čestitao i akademik Željko Reiner

Svečana sjednica Županijske skupštine i dodjela godišnjih nagrada danas je održana u Arsenalu, uz prigodne govore uglednih uzvanika i glazbene i plesne nastupe, a stigao je i izaslanik predsjednice RH, Željko Reiner

Akademik Željko Reiner stigao je kao izaslanik predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

"Gospodarstvo je vaš potencijal. Nakon godina krize i stagnacije, imate sve. Imate snažan i održiv razvitak", poručio je Reiner.

Svečana sjednica okupila je brojne čelne ljude lokalne samouprave, predstavnike vojske, sveučilišta, zdravstva, crkve, policije, kulturne djelatnike, izaslanstvo iz Češke republike i Južnomoravske regije, zastupnike u Hrvatskom saboru (Grozdana Perić, Sabina Glasovac, Marko Vučetić, Davor Lončar). Mons. Želimir Puljić i državna tajnica Marija Pletikosa bili su također na sjednici, kao i predstavnici Hrvatske gospodarske komore.

"U ovom sazivu održali smo 25 sjednica. Donijeli smo 586 akata. Zahvaljujem županu i njegovim pročelnicima, svim djelatnicima na korektnoj suradnji u ove 4 godine. Bez predanog rada ne bi bilo uspjeha ove županije. Čestitke i našim laureatima!'', poručio je Željko Lončar, predsjednik Županijske skupštine.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i članovi povijesnih postrojbi, kliški uskoci, vitezovi Vranski, članovi udruge Paške alke, te knez Martin Posedarski sa pratnjom

"Premijer Andrej Plenković dva je puta bio ovdje i razgovarali smo što treba ljudima. U nekoliko mjeseci zamrznute projekte smo uspjeli pomaknuti. Od centra Mocire, do raznih infrastrukturnih projekata. Ova županija pokazala je da zna i može!,'' kazao je gradonačelnik Božidar Kalmeta. Dodao je kako se povlači s mjesta gradonačelnika kao i župan Stipe Zrilić, ali uvjeren je da će se kontinuitet rada nastaviti u najboljem mogućem smjeru. 

Župan Stipe Zrilić osvrnuo se na godinu iza nas. 

''Svim projektima i aktivnostima pokušali smo doći do cilja, korak bliže boljem životu naših žitelja. Od rata, gospodarske krize, do najava promjene teritorijalnog ustroja, svemu smo odolijevali. Dokazali smo se i u provedbi europskih projekata vrijednih 173 milijuna eura. Projekt HERA uspješno se provodi. 60 posto predmeta legalizacije uspješno je rješeno. Skrbi se o zaštiti okoliša, pomorskog dobra, 52 naših koncesija u službi je marikulture. Gospodarski razvoj potičemo i centrima kompetencija. 1600 više zaposlenih bilježimo u 2016-oj godini. Idemo putem rasta i razvoja. Potiče se razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma'', nabrojio je između ostalog župan Zrilić.

A proslava Dana Zadarske županije nastavlja se i narednih dana brojnim sportskim, kulturnim i zabavnim aktivnostima diljem Županije.


Reci što misliš!