Događaji

sramotno

San Francisco sedam sati bio bez struje

San Francisco sedam sati bio bez struje

Nestanak električne energije u San Franciscu koji je trajao sedam sati, izazvao je zastoje u radu prometne signalizacije, paralizirao poslovanje i zaustavio slavne tramvaje

Nestanak električne energije izazvao je požar u trafostanici elektrane PG&E Corp., a paralizirao je financijsku četvrt San Francisca u kojoj se nalaze brojne banke i tehnološke tvrtke.

Struje je nestalo nešto poslije devet sati ujutro i u jednom je trenutku bilo pogođeno gotovo 90 tisuća potrošača, priopćio je PG&E. Uzrok požara bio je kratki spoj u trafostanici, objasnio je glasnogovornik PG&E-a Paul Doherty.

Zaposlenici koji se nisu mogli koristiti dizalima ni svojim karticama izišli su na ulice u potrazi za otvorenim kafićem ili mjestom pod suncem kako bi uživali u neobično toplom danu. Ostali su jednostavno otišli kući, pa su se na trajektnim linijama stvorili veliki redovi.

U gradu su se stvorile prometne gužve, a hitne službe morale su odgovoriti na 20 poziva za spašavanje ljudi iz zaustavljenih liftova, priopćila je gradska vatrogasna služba. Ozlijeđenih i smrtno stradalih nije bilo. No mnoge tvrtke, od kafića do velikih banaka bile su paralizirane.


Reci što misliš!