Događaji

jedna luda "špica"

Predizborno turistički dan na Narodnom trgu, Virani napravili feštu, originalni "Bleke i konji"

Predizborni i turističko-promotivni raspašoj na Narodnom trgu u Zadru! danas je subotnja ''špica'' poslužila za brojne aktivnosti. Na svakom kantunu živo i veselo! Sve smo obišli pa pročitajte što smo sve ''ulovili''

Općina Vir s Bepom, Davidom i atraktivnim hostesama potrudila se Zadranima i turistima približiti ljepote i ponudu Vira, a kandidati za gradonačelnika/icu na svojim su štandovima skupljali potpise građana.

Branko Dukić HDZ na subotnjoj špici. Lokalni izbori u Zadru Predizborno turistički dan na Narodnom trgu, Virani napravili feštu, originalni "Bleke i konji"

Bila je tu SDP-ova Sabina Glasovac, koja je uz svoju ekipu spremno odgovarala na pitanja i poručila da je u kampanji fokusirana na ljude i njihove potencijale za razvoj Zadra, dok je HDZ-ov Branko Dukić ponajviše pozirao sa svima koji su se htjeli fotografirati s njim.

Samouvjerenosti našim kandidatima ne nedostaje, ali kako se čini, nisu izmjenili pozdrave!

Na drugom kantunu MOST i HSLS-ov stožer. Svi žele potpise, svi žele povjerenje građana na lokalnim izborima koji kucaju na vrata.

"Pitajte gradonačelnika" - crveni šator nalik onome iza kojeg vas čeka gatara u cirkusu bio je zaštitni znak Bleka i konja, koji također žele povjerenje građana na izborima, ali to zaista rade na sebi svojstven način!

A "Dani sunca", sajam zdrave hrane i autohtonih proizvoda u organizaciji "Eko Zadra", dodatno je oživio sliku s Trga.

Nude se domaći proizvodi, likeri, vina, suveniri, kozmetika, nakit, nema što nema. Promatrali smo potražnju i prišli jednoj od uzlagačica, Ivani Dežmalj iz OPG Dežmalj-Posedarje. Kazala nam je kako turisti pokazuju interes za kupnju domaćih proizvoda, i uglavnom se radi o onima koji ili samo razgledavaju ili zaista pokupuju ''pošteno''. Nije im žao izdvojiti novac za nešto što je iz Hrvatske, kazala nam je Ivana kod koje su turistkinje iz Koreje kupile prirodne sapune od maslinovog ulja, sapun od smilja kadulje i lavande.

U Gradskoj loži u 11 sati otvorena je zanimljiva izložba: 80 radova u različitim tehnikama koje su izradili zadarski umirovljenici!

Na Trgu smo također danas zatekli hostese Zadar outdoor festivala, pa nas je zanimalo ''kako ide'' - rafting je već popunio kapacitete, a još je ostalo mjesta za kajake i utrku od Dikla do Pozdrava suncu. O Zadar Outdoor festivalu na našem portalu možete čitati OVDJE!

Pa sad nam recite da ''nema ništa u gradu...!"


Reci što misliš!