Događaji

komemoracija

U Jasenovcu službena komemoracija pod pokroviteljstvom Sabora

U Jasenovcu službena komemoracija pod pokroviteljstvom Sabora

Jasenovcu se danas održava službena komemoracija pod pokroviteljstvom Sabora kojoj će nazočiti državni vrh

Nakon jučerašnje komemoracije u organiziciji Saveza antifašističkih boraca, antifašista te Srpskog narodnog vijeća u Jasenovcu se danas održava službena komemoracija pod pokroviteljstvom Sabora kojoj će nazočiti državni vrh.

U 10.40 sati kolona sjećanja krenut će prema spomeniku Bogdana Bogdanovića „Cvijet“, gdje će u 11.00 sati započeti komemoracija. Glavni razlog odvojenih komemoracjaj je spomen ploča HOS-a u Jasenovcu na kojoj i dalje stoji natpis "Za dom spremni". Ovo je tužan skup jer se sjećamo svih zatočenika logora u Jasenovcu, a posebno onih koji su u proljeće 1945. skončali na današnji dan nadomak slobodi, istaknuo na jučerašnjoj predsjednik Saveza antifašističkih boraca Franjo Habulin.

"Ovo je tužan skup jer smo ove godine, mi antifašisti morali samostalno organizirati komemoraciju. Upravo tako, morali smo jer niti hoćemo, niti možemo prihvatiti stav aktualnih vlasti kada je u pitanju ocjena karaktera ustaškog režima i politika reagiranja na isticanje simbola, uključujući i pozdrav tog režima", rekao je Habulin.


Reci što misliš!