Događaji

eko akcija

"Zelena čistka": Musapstan "lakši" za 3 tone otpada!

Prema podacima iz Čistoće u park šumi Musapstan u Zadru prikupljeno je 3,300 tone krupnog (miješanog) otpada te još 400 kilograma plastike!

U subotu 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, čistila se zadarska šuma Musapstan.

Eko Zadar, organizator, zahvaljuje svim volonterima na sudjelovanju u akciji „Zelena čistka“, posebno učenicima i učiteljima OŠ Šime Budinić i OŠ Stanovi koji se svake godine odazovu na poziv.

Prema podacima iz Čistoće prikupljeno je 3,300 tone krupnog (miješanog) otpada te još 400 kg plastike koja je odvajana u žute vrećice na samom terenu.

''Zadovoljni i sretni zbog prikupljenog otpada i čistije šume, pozivamo građane i institucije da nastavimo održavati Musapstan čistim i ugodnim za boravak'', poručuju iz udruge Eko Zadar

U programu sudjelovali su Kyudo Klub Yumi, Udruga Circo Art, Calimero Sport i konjički klubovi Epona i Casco te je postavljena „šumska izložba“ „Po(r)uke šume, a mali i veliki zapisali su poruku za Musapstan „Šuma diše za nas, uskladimo ritam“ – koju smo postavili na ulazu u šumu vidljivo za sve (buduće) posjetitelje.

''Ovim putem se svima zahvaljujemo na upotpunjenom programu i ugodnom druženju kojemu su se prepustili svi uzrasti.

Također hvala sponzorima (Sonik, Bakmaz, Lidl, Tvornica kruha, Tommy, Pekarnica Bobis) i medijskim pokroviteljima (057, HRT Radio Zadar) te organizatorima s kojima smo surađivali u realizaciji događanja na Musapstanu - UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Zadarska županija, Liburnija d.o.o., Hrvatske šume i Čistoća d.o.o.''

 


Reci što misliš!