Događaji

odlična ideja

Slovenija i Biograd na Moru vole se javno: Praznik rada s predznakom "Slovenski vikend“

Slovenija i Biograd na Moru vole se javno:  Praznik rada s predznakom

Dugogodišnja tradicija izabiranja Biograda kao svoje destinacije za odmor od strane velikog broja Slovenaca urodila je idejom o organiziranju vikenda namijenjenog gostima iz Slovenije i svima željnima zabave i rekreacije, a otvara se i fun park Mirnovec!

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada nekima će predstavljati produženi vikend, budući da je praznik u ponedjeljak, stoga evo idealne prilike da 1. svibnja provedete upravo u Biogradu na Moru.

Biograd na Moru grad je koji broji čak 20 gradova prijatelja, između kojih su i tri slovenska: Slovenske Konjice, Moravske Toplice i Radlje Ob Dravi.

Dugogodišnja tradicija izabiranja Biograda kao svoje destinacije za odmor od strane velikog broja Slovenaca urodila je idejom o organiziranju vikenda namijenjenog  dragim gostima iz Slovenije i svima željnima zabave i rekreacije pa su tako svi sadržaji zajedno naslovljeni simbolično „Slovenski vikend“.

Od 28. travnja do 1. svibnja na programu je obilje događanja -  aktivni odmor i zabava, svatko može pronaći nešto za sebe.

U ponudi aktivnog programa tu su: regata Pašmanskim kanalom, utrka ulicama Biograda, šetnja od parka do fun parka "Mirnovec"koji je tog dana otvoren za razgledavnje  te rekreativni MTB maraton oko Vranskog jezera.

Zabavni program rezerviran je za hrvatski rock sastav "The Second Hand Band" koji su više puta gostovali u Biogradu i baš svaki put oduševili sve okupljeno mnoštvo te slovenska zvijezda Tanja Žagar.

Za Međunarodni praznik rada, 1. svibnja svim posjetiteljima Nacionalnog parka Krka ulaz je besplatan, s obzirom da je Krka nedaleko Biograda evo idealnog završetka aktivnog vikenda, u prekrasnoj prirodi jednog od najljepših hrvatskih Nacionalnih parkova.

Slovenski vikend uvertira je nadolazećoj turističkoj sezoni koju u Biogradu pažljivo pripremaju svi turistički djelatnici.

Svečano otvaranje pune turističke sezone Biograd na moru već 12 godina obilježava manifestacijom „Gastro stol“ . Od 2. do 4. lipnja duž rive postavljen je najduži stol u Hrvatskoj s  s ponudom izvornih jela, pića, eko proizvoda i etno sadržaja.

 

 


Reci što misliš!