Događaji

peticija protiv stanova

Subotičani pozvani da potpisuju peticiju protiv izgradnje stanova za migrante

Subotičani pozvani da potpisuju peticiju protiv izgradnje stanova za migrante
AP

Pokrenuta je peticija protiv izgradnje objekta koju je prvi podržao gradski odbor SVM-a, a do sada ju je potpisalo 1.000 građana

Savez vojvođanskih Mađara (SVM), najjača stranka mađarske zajednice u Srbiji, pozvala je građane Subotice da potpišu peticiju protiv izgradnje stanova za migrante u tome gradu, objavili su u nedjelju gradski i vojvođanski mediji.

U okviru projekta "Izgradnja stanova u zajednici za migrante", koji financira Vlada Kraljevine Norveške, u sklopu Gerontološkog centra u Subotici planirana je izgradnja šest stambenih jedinica koje bi služile kao privremeni smještaj tražiteljima azila u Srbiji.

Toj se inicijativi međutim protive građani mjesne zajednice „Dudova šuma“ u kojoj bi stanovi trebali biti izgrađeni. 

Pokrenuta je peticija protiv izgradnje objekta koju je prvi podržao gradski odbor SVM-a, a do sada ju je potpisalo 1.000 građana. 

"Naš stav je bio jednoznačan i poznat još otkad su migranti zaposjeli centar (susjednog mjesta) Kanjiža i kada su kampovi podignuti u (pograničnom selu) Horgošu - a to je da pogranična regija ni Srbije ni Mađarske ne može biti žrtva europskih politika koje su izazvale ovaj proces“, navodi se među ostalim u njihovu priopćenju.


Reci što misliš!