Događaji

radovi na viru

Vodovod Vir odradio ključan posao na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže II. i III. faze

Vodovod Vir odradio ključan posao na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže II. i III. faze
Ilustracija

Spojen je obalni kolektor II. i III. faze izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira od Radovanjice do kraja naselja Prezida u dužini od 3 kilometra!

Obalni kolektor predstavlja kičmu cijelog sustava, jer će se sve ulice kroz naselja slijevati u njega i potom preko pumpnih stanica i podmorskog ispusta završavati u morut.

Uz kompleksan posao spajanja više cijevi obalnog kolektora uz more u navedenim naseljima, koje se sada zatrpavaju, virsko komunalno poduzeće „Vodovod Vir“ izvodi spajanje priključaka na 2,5 kilometara vodovodne te 2,5 kilometara kanalizacijske mreže na ovoj trasi, a dosad je izvedeno i spojeno čak 166 priključaka uz 336 podnesenih zahtjeva građana.

Posao spajanja priključaka trenutno se izvodi na dva objekta u Miljkovici VI, a istodobno se i glavna cijev u ulicama Luka I te Luka III spaja na već postavljenu kanalizaciju. Tamponiran je i prethodno raskopani Stari put, pa će se do kraja tjedna asfaltirati i biti u potpunosti prohodan. Čim se posao okonča, kreće se u uređenje cijelog obalnog prostora i plaža kako bi se na vrijeme za domaće stanovništvo i goste pripremila turistička sezona.

Što se tiče vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Centar, napravljeno je gotovo sve što je predviđeno projektom, a do početka ljeta „Vodovod Vir“ će odraditi još 30-40 priključenja. Sve skupa, dosad je odrađeno oko tisuću priključaka u Centru i Radovanjici te naseljima Luka, Miljkovica i Prezida uz više od 1,5 tisuća podnesenih zahtjeva.


Reci što misliš!