Događaji

pilot projekt u zadru

HP i HZMO građanima na usluzi: lakše do mirovinskog i dječjeg doplatka!

HP i HZMO građanima na usluzi: lakše do mirovinskog i dječjeg doplatka!

Pilot-projekt provodit će se i u Zadarskoj županiji. Ovim projektom korisnicima i građanima omogućeno je da zahtjeve i dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i prava na doplatak za djecu predaju i u njima najbližim poštanskim uredima

Od 9. svibnja 2017. do 9. studenoga 2017., sve zahtjeve za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i prava na doplatak za djecu građani će osim u područnim službama i uredima HZMO-a moći predavati i u 307 poštanskih ureda Hrvatske pošte.

Pilot-projekt provodit će se u pet županija Republike Hrvatske: Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj. U ovim županijama posluje 307 poštanskih ureda od ukupno 1016 koliko ih Hrvatska pošta ima u svojoj mreži.

Ovim projektom korisnicima i građanima omogućeno je da na području navedenih županija, osim u područnim službama/uredima i ispostavama HZMO-a, zahtjeve i dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja i prava na doplatak za djecu predaju  i  u njima najbližim poštanskim uredima.

Ovim pilot-projektom započela je suradnja i potpisan je ugovor između Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je za HZMO potpisao ravnatelj Josip Aladrović, a za Hrvatsku poštu direktor Društva Ivan Čulo.

Više informacija o ostvarivanju prava iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu možete saznati na internetskoj stranici HZMO-a www.mirovinsko.hr

 


Reci što misliš!