Događaji

23. svibnja u 20 sati

Humanitarni koncert "Pjesmom za Petru" u dvorani Krešimir Ćosić

Malena, 11-godišnja Zadranka Petra Zrilić od svoje 6. godine boluje od neuroblastoma nadbubrežne žlijezde i zadnju je kemoterapiju jedva podnijela. Sada bi zbog oporavka i daljnjeg liječenja morala hitno na imunoterapiju, ali ona se ne provodi u Hrvatskoj, a u Njemačkoj stoji najmanje 125 tisuća eura.

HZZO takve troškove liječenja u inozemstvu ne pokriva, pa su u pomoć očajnim roditeljima petero djece uskočili brojni Zadrani i glazbenici koji na zadarskom Višnjiku 23. svibnja organiziraju humanitarni koncert za malu Petru.

Djevojčica kojoj je već odstranjena najprije polovica bubrega, a onda i cijeli, nema vremena za čekanje.

Zadrani su se kao i uvijek vrlo brzo solidarizirali s malenom Petrom i obitelji Zrilić i vrlo brzo je od ideje do realizacije stigao humanitarni koncert "Pjesmom za Petru".

Jedan od organizatora humanitarnog koncerta koji će se u utorak, 23. svibnja s početkom u 20 sati održati u dvorani Krešimir Ćosić je Marijan Petrica, koji je na današnjoj konferenciji za novinare kazao kako je slučajno saznao za tužnu priču obitelji Zrilić i tešku sudbinu male Petre. Nije mu dugo trebalo da s prijateljima organizira humanitarni koncert.

- Tomislav Bralić je mene nazvao nakon što je saznao da sam krenuo u organizaciju koncerta. Na tome mu se od srca zahvaljujem, ali naravno i drugim izvođačima- Mati Buliću, Tihi Orliću, Ivici Sikiriću Ići, Alenu Nižetiću, Marini Tomašević i svim zadarskim bendovima koji su se odmah priključili, rekao je Petrica.  


Reci što misliš!