Događaji

Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Na Filmskoj RUNDI u Osijeku više od 30 filmova

Na Filmskoj RUNDI u Osijeku više od 30 filmova
Filmska Runda PROMO

U glavnom i popratnom programu festivala Filmska RUNDA - revije hrvatskih kratkometražnih filmova koja se održava u Osijeku od 26. do 28. svibnja, bit će prikazano više od 30 filmova, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u osječkoj Galeriji Kazamat

Filmsku RUNDU predstavile su organizatorice revije Dalija Dozet, Marta Užarević, Ana Šimić i Ines Jokoš.

U ovogodišnjem glavnom programu Filmske RUNDE bit će prikazani filmovi nagrađeni na domaćim i međunarodnim festivalima.

Dalija Dozet istaknula je kako je novost ovogodišnjega programa Fokus runda, koja zajedno s Fokus profesijom gledatelju i polaznicima kroz projekciju, panel i scenarističku radionicu otkriva svijet pisanja za film kao početne točke svakog filmskog djela.

Najavila je kako je organizatorima dugoročno u planu svake godine predstaviti drugu filmsku profesiju kako bi gledatelji, kao aktivni sudionici, u kontinuitetu bili educirani o stvaranju filma iz njegovih različitih perspektiva.

Glavni program, uz Fokus rundu, u koju su uvršteni filmovi "Popravilište za roditelje" redatelja i scenarista Brune Ankovića i scenaristice Tanje Kirhmajer, "I,J,K,L" redatelja i scenarista Daria Juričana, "Slonovi" redateljice i scenaristice Daine Oniunas Pusić te "Inkasator" redatelja i scenarista "Igora Mirkovića", obuhvaća i Studentsku rundu, Fokus grad te Festivalsku rundu.

Organizatori ističu kako je Fokus grad program u selekciji predsjednika Kinokluba Zagreb, Vedrana Šuvara, a u Festivalskoj RUNDI moći se se pogledati animirani film 'Ježeva kućica' redateljice Eve Cvijanović, film 'Kino Otok' redatelja Ivana Ramljaka, 'Dotu' redateljice Petre Zlonoge, 'Po čovika' redateljice Kristine Kumrić te 'Mliječni zub' redatelja Saše Bana.

U sklopu Studentske runde prikazat će se filmovi "13+" Nikice Zdunić, "Why/Zašto" Ive Božić, "Djevojke", Luke Galešića, film "Zauvijek" Monike Rusak te "Cvijeće" Judite Gamulin.

Organizatori napominju kako su u popratnom programu i programi Runda frke i Dječja runda.

Uz glavni i popratni program, tu su i Ekstra program, Scenaristička fokus radionica te Gostujuća runda.

"Nakon prošlogodišnje uspješne RUNDE, ove godine očekujemo još više filmskih uzbuđenja, zabave i odlične publike", rekla je Ana Šimić iz organizacije Filmske RUNDE.


Reci što misliš!