Događaji

aktualno

Rektorica Vican komentirala događanja uz izbor nove voditeljice reforme

Rektorica Vican komentirala događanja uz izbor nove voditeljice reforme

Cijeli proces raspisivanja natječaja i izbora voditelja te članova tima kurikularne reforme, vodila je dr. Dijana Vican rektorica zadarskog sveučilišta.

Nakon provedenog javnog natječaja jučer je javnost obaviještena da je posebno stručno povjerenstvo za voditeljicu provedbe kurikularne reforme izabralo dr. sc. Jasminku Buljan Culej. Isti dan član stručnog tima Josip Milat koji je sudjelovao u izboru, dao je ostavku u stručnom povjernstvu, prenosi Radio Zadar.

Rektor riječkog sveučilišta Pero Lučin je pak na Facebooku izjavio da nije znao sve činjenice, a da je znao glasovao bi protiv izbora. Cijeli proces raspisivanja natječaja i izbora voditelja te članova tima kurikularne reforme, vodila je dr. Dijana Vican rektorica zadarskog sveučilišta.

Ona ističe kako je bivši voditelj obrazovne reforme izabran nakon javnog poziva, a sadašnja na natječaju na kojem je posebno stručno povjerenstvo propisalo kriterije izbora za voditelja ekspertne radne skupine kao i za članove.

Prijavilo se 11 kandidata za voditelja, a njih 120 za članove povjerenstva.

U uži izbor je ušlo njih 6, a izabrana dr. sc. Buljan Culej ima sve potrebne reference kao stručnjakinja i znanstvenica.

Evo kako je dr. Vican komentirala ostavku i izjave svojih kolega iz stručnog povjerenstva: 

''Oba člana su bila na svim sjednicama, oba člana su sudjelovala u kreiranju svih uvjeta za natječaj, oba člana su bila na sjednici i kao svi drugi članovi dobili su mogućnost da glasuju za, protiv ili suzdržani. Prema tome javljati se nakon sjednice, nakon što su odglasali, to samo oni znaju zašto su tako postupili. Rektorica Vican je još napomenula: Spomenut ću i to da je upravo od te strane, koji su dali ostavke, tražili su visok stupanj demokratičnosti i mi smo prihvatili jednoglasno da bude javno glasovanje i svi su se mogli očitovati. Prema tome, ne vidim niti jedan razlog tko bi mogao utjecati, zašto bi mogao utjecati. Imali su pravo uvida u dokumentaciju, cijelo vrijeme, svi članovi povjerenstva, čak su to oni i iskoristili.''


Reci što misliš!