Događaji

jasminka buljan culej nova voditeljica

Predstavljena nova voditeljica kurikularne reforme

Predstavljena nova voditeljica kurikularne reforme
Marko Prpic/PIXSELL

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavljen je rad Posebnog stručnog povjerenstva, ali i nova voditeljica ekspertne radne skupine Jasminka Buljan Culej. Pozvala je na zajedničko nastavljanje reforme obrazovanja

O reformi obrazovanja govorila je novoizabrana voditeljica radne skupine za kurikularnu reformu Jasmnika Buljan Culej, čije imenovanje nije prošlo bez kritika. Resorni ministar Pavo Barišić ponovio je da je procedura izbora voditelja ekspertne skupine za kurikularnu reformu bila transparentna te da je provedena stručno.

"Htio bih ponoviti da je ta procedura obavljena uzorno, transparentno, s jasnim kriterijima, s mnoštvom kandidata što svjedoči o velikom zanimanju za reformu i energiji koju su spremni staviti naši stručnjaci", rekao je ministar.

Jasminka Buljan Culej je stručnjakinja u području odgoja, obrazovanja, STEM područja te 10 godina radi u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Posao voditeljice je preuzela s velikom odgovornošću, kaže te dodaje. "Naši učenici imaju dobre odnose s nastavnicima koji im pružaju podršku i razumijevanje. Odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj zrelo je reformske procese koje nastavljamo slijedeći ciljeve definirane u strategiji znanosti, obrazovanja i tehnologije", rekla je Jasminka Buljan Culej.

Izbor je komentirao i bivši voditelj ekspertne skupine za provođenje kurikularne reforme Boris Jokić koji se i sam javio na natječaj, no ovaj put nije odabran. "Činjenica da u ovom procesu se ne zna što se točno planira. Po meni je to problematično jer me to kao roditelja zanima kako će se provesti cjelovita kurikularna reforma. Samoj novoizabranoj voditeljici čestitam i ako treba moju pomoć ja sam spreman pomoći za dobrobit sustava i obrazovanja Republike Hrvatske", poručio je Jokić.

I predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozorno prati proces kurikularne reforme te je na facebooku napisala kako proces mora biti ubrzan i lišen bilo kakve ideologizacije i politizacije.


Reci što misliš!