Događaji

27. svibnja

Na Jarunu će se održati utrka lađara

Na Jarunu će se održati utrka lađara

Maraton lađa će se održati 27. svibnja u 18:00 sati na zagrebačkom Jarunu, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu svi posjetitelji toga dana moći će darovati i krv.

Osim utrke organizatori su 25. i 26.svibnja pripremili i izložbu fotografija na kojima će biti prikazane utrke lađa na Neretvi ali i one s prošlogodišnje utrke na Jarunu.

Svi zainteresirani posjetitelji dobit će priliku isprobati neretvanske lađe tijekom cijelog dana, sve do 17 sati.

U 18:00 sati je start utrke a u 19:10 cilj. 

Utrka u dužini 10km  trajat će oko 1h i 15min.

U 20 sati je  proglašenje pobjednika a nakon toga i nastup  Kulturno-umjetničkog društva iz Metkovića.

Povodom Lađarskog kupa ‘JARUN 2017‘, predsjednik Udruge lađara Neretve, gospodin Dalibor Obradović izjavio je:

''Ove godine je  20 prijavljenih ekipa na taj maraton, kojeg već zovemo maraton lađa na Jarunu jer je brojka od 20 ekipa zaista impozantna. 

Moramo se pohvaliti kako nam ovdje dolaze sve lanjske ekipe koje su bile, uz još par novih. Uprava je donijela jednostavnu odluku da svi oni koji su lani sudjelovali uz plasman na prošlogodišnjem maratonu imaju prioritet, ni jedna ekipa koja se prijavila nije odbijena i mislim da je zaista dobro da nismo morali donositi odluke da nekoga stavimo van snage. Pohvala našim salašarima iz Novog Sada koji  će također ostati dva dana s nama. Ove kontinentalne ekipe također dolaze uz pojačanje, tako da iz Bjelovara imamo tri ekipe, imamo Sisak i Transfuziju''.

Organizacija je pod Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom Grada Zagreba.


Reci što misliš!