Događaji

oš zadarski otoci

Održano 25. državno natjecanje „Sigurno u prometu"

Održano 25. državno natjecanje „Sigurno u prometu
Anita Perica/ HRT Centar Zadar

OŠ Zadarski otoci bila je domaćin je 25. državnog natjecanja „Sigurno u prometu". Prometno-edukativna akcija Hrvatskog auto kluba, Ministarstva unutarnjih poslova i Agencije za obrazovanje i ove je godine okupila 84 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Dječaci i djevojčice u dobi od 10 do 12 godina odmjerit će snage u poznavanju prometnih pravila i propisa te vještine upravljanja biciklom na posebno uređenom prometnom poligonu. 

Sam plasman na državno natjecanje veliki je rezultat i svi su oni pobjednici -istaknuo je u ime domaćina Dinko Brkić, tajnik Auto Kluba Zadar:

- Veliki rezultat su postigli time što su prošli svu ovu obuku. Praktički su položili malu auto-školu jer su prošli i sigurnosne propise i prometna pravila i vještinu upravljanja biciklom na poligonu u simuliranim prometnim uvjetima. 

U posljednja dva i pol desetljeća održavanja akcije "Sigurno u prometu" vrijedna iskustva steklo je nekoliko desetaka tisuća djece.

- Svi ovi dječaci i djevojčice koji su na ovom natjecanju prenose sva iskustva, sve ono što su naučili na svoje prijatelje čak i na roditelje, dakle, imamo tu široku lepezu utjecaja ovakvih natjecanja i sigurni smo da doprinose u velikoj mjeri sigurnosti prometa na cestama,  kazao je voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske Božidar Budiša.

Najbolji s ovog natjecanja na jesen odlaze na europsko prvenstvo - u Albaniju, saznaje Radio Zadar.


Reci što misliš!