Događaji

čuvajte noge

Za šetače je otvorena rampa kod Fontane na Karmi

Za šetače je otvorena rampa kod Fontane na Karmi

Iako nije otvorena u skladu s najavama, u subotu 20. svibnja, dan prije lokalnih izbora kako je bilo najavljeno, rampa koja povezuje ulicu Karmu s carskom Fontanom napokon je završena koncem ovog tjedna.

Prošetali smo jutros njom, i bez obzira što na prvu rampa i ornament kamene podloge lijepo izgledaju, jako je teško hodati njome budući je kamen dosta neravno postavljen i gležnjevi su u velikoj opasnosti.

Mi smo prošetali po suhom vremenu i u sportskoj obući, no pitamo se kako će to izgledati kad podloga bude mokra ili ako tuda probaju prošetati žene u samo malo višim potpeticama.

Također, ružno izgleda betonsko povezivanje kamene podloge s asfaltom na Karmu s gornje strane, ali i na postojeći kamen oko same Fontane na donjem dijelu. Budući je vikend, nismo uspjeli doznati je li obavljen tehnički pregled i dobivena uporabna dozvola. Nekako nakon svega ostaje dojam, da ova priča nije do kraja završena. Radove je izvela tvrtka Stipčević d.o.o.

Renesansna Carska fontana u gradskoj četvrti Arbanasi sagrađena je na antičkom lokalitetu u 16. stoljeću, na bogatom izvoru vode kojim se koristilo domaće stanovništvo i opskrbljivali brodovi.

Fontana je temeljito renovirana u 18. stoljeću kada je ispred nje sagrađen kameni gat za pristajanje brodova.


Reci što misliš!