Događaji

u zagrebu do 13. lipnja

Otvorena izložba "Vatrogasni vjesnik 1896. -2017." u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

Otvorena izložba
Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 1. lipnja 2017. godine otvorena je izložba naslovnica časopisa „Vatrogasni vjesnik“ povodom 121. obljetnice izlaženja hrvatskog vatrogasnog glasila

Ovom je prilikom javnosti predstavljen projekt digitalizacije starih izdanja „Vatrogasnogvjesnika“. Na svečanosti otvaranja prisustvovali su ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice dr. sc Tatijana Petrić, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske Mladen Šćulac, autori izloženih naslovnica te brojni gosti i građani.

Urednica časopisa „Vatrogasni vjesnik“ Nina Francetić osvrnula se na ulogu koju časopis ima danas u hrvatskom vatrogastvu. Časopis je nastavio tradiciju izvještavanja o novitetima u hrvatskom i svjetskom vatrogastvu, o intervencijama te radu vatrogasnih društava. – Unatoč novim tehnologijama, tiskano izdanje „Vatrogasnog vjesnika“ ima svoju budućnost zbog krajnjih korisnika, a to su vatrogasci koji su temelj sigurnosti svakog društva, rekla je urednica Francetić.

Posjetitelji su mogli vidjeti 25 naslovnica časopisa „Vatrogasni vjesnik“ od prvog izdanja do prigodnog izdanja kojim je obilježena 120. obljetnica izlaženja časopisa. Izložba je vizualno obogaćena originalnim brojevima časopisa iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice te predmetima iz Muzeja hrvatskog vatrogastva.

Izložbu je moguće pogledati do 13. lipnja 2017. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.


Reci što misliš!