Događaji

izvješće HAK-a

HAK: Pojačan promet na GP-ima Bajakovo, Bregana i Macelj

HAK: Pojačan promet na GP-ima Bajakovo, Bregana i Macelj
Goran Latković/RTL

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana i Macelj. izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub).

Zatvorena je Avenija Dubrovnik u Zagrebu, na dijelu od Avenije Većeslava Holjevca do ulice Radoslava Cimermana, do 5. lipnja do 4 sata.

Zbog radova na A1 Zagreb-Split-Ploče kroz tunele Malu Kapelu i Brinje promet teče dvosmjerno (jednom tunelskom cijevi); na A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić te između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina; A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom: A6 Rijeka-Zagreb  između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana i Macelj.
S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Prema dojavama MUP-a čekanja na graničnim prijelazima su slijedeća:
GP Tovarnik: izlaz - promet teretnih vozila pojačanog intenziteta, a čekanje oko 30 minuta.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku na graničnim prijelazima: Bajakovo (kolona je oko 2km).

U Italiji i Austriji je praznik i produženi vikend, tako da se pojačan promet na ulazu u Hrvatsku očekuje tijekom cijeloga dana.

Zbog radova na GP Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; na GP Slavonski Brod smanjen je broj ulaza i izlaza.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

U nedjelju, 4. lipnja katamaran na liniji Ubli – Vela Luka - Split isplovit će iz luke Ubli u 8 sati, umjesto u 7 sati,. Iz Vele Luke isploviti će  u 9,05, iz Hvara u 10,15, a uplovit će u luku Split u 11,20 sati.

Poslijepodnevno putovanje iz Splita prema otocima ostaje neizmijenjeno.


Reci što misliš!