Događaji

donacija pbz-a

EEG uređaj stigao na Odjel pedijatrije

EEG uređaj stigao na Odjel pedijatrije

Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar bogatiji je za suvremeni EEG uređaj. Donirala ga je PBZ banka, kao dio projekta ''Činim dobro svaki dan''

Dr. Sanja Delin kaže kako će se uređaj prije svega koristiti u dvije neuropedijatrijske ambulante u koji se inače vrši dijagnostika i liječenje neuroloških bolesti, ali i stanja koja nastaju kao posljedica perinatalnog oštećenja mozga, poput epilepsije.

PBZ Grupa donirala je Općoj bolnici Zadar 301.112 kuna u sklopu programa "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Donirana sredstva omogućila su nabavku suvremenog EEG uređaja za Odjel za pedijatriju zadarske bolnice.

Donirani EEG uređaj koristit će Neuropedijatrijska ambulanta Odjela za pedijatriju zadarske bolnice, u kojoj se vrši dijagnostika neuroloških bolesti i stanja kao što su perinatalna oštećenja mozga, neurorazvojni poremećaji, epilepsije i epileptički sindromi dječje dobi i drugo.

Ova donacija dio je projekta "Činim dobro svaki dan", kojim je u posljednjih devet godina prikupljeno više od devet i pol milijuna kuna namijenjenih dobrobiti djece i mladih u Hrvatskoj.


Reci što misliš!