Događaji

pridružite se i vi

Humanitarna akcija za Marijine obroke na Narodnom trgu

Humanitarna akcija za Marijine obroke na Narodnom trgu

U subotu 10. lipnja od 9 do 12 sati u Zadru na Narodnom trgu održat će se Humanitarna akcija za Marijine obroke u kojom sudjeluju učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića te volonteri Udruge Put i Udruge Marijini obroci.

Pozivamo sugrađane da se pridruže akciji, kušaju kekse i kolače rađene od srca te doniraju za djecu koja primaju Marijine obroke.

Marijini obroci su međunarodna humanitarna organizacija koja provodi program prehrane u školama u najsiromašnijim zajednicama u svijetu, gdje siromaštvo i glad ne dozvoljavaju djeci da dobiju potrebno obrazovanje.

''Naša ideja je jednostavna i djeluje. Osiguravamo jedan dnevni obrok na mjestu obrazovanja kako bi privukli u škole djecu čije obitelji nisu u mogućnosti pružiti im prehranu. Time ujedno dobivaju priliku za obrazovanje koje će im, u budućnosti, biti izlaz iz siromaštva.

Marijini obroci trenutačno hrane 1,230,171 djece svaki dan u školi u 14 različitih zemalja, a prosječno je dovoljno samo 120 kuna da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine.

Udruga Marijini obroci Hrvatska osnovana je 2009. godine. Želja nam je da barem djelić solidarnosti koju smo osjetili za u najtežim trenucima za vrijeme Domovinskog rata vratimo onima kojima je to sad najpotrebnije. Marijini obroci Hrvatska imaju 13 organiziranih školskih kuhinja (12 u Africi i jednu u Ekvadoru), te redovito prehranjuju oko 11 200 djece'', poručuju organizatori.


Reci što misliš!