Događaji

pitanje koncesije plaža

Pametno: Pomorsko dobro svim građanima, a ne odabranima

Pametno: Pomorsko dobro svim građanima, a ne odabranima

Uoči drugog čitanja konačnog prijedloga Zakona o koncesijama stranka Pametno pozvala je u priopćenjem u ponedjeljak na poništenje Uredbe o izmjenama i dopunama izdavanja koncesija na pomorskom dobru i povlačenje navedenog Zakona iz hitne procedure.

"Tražimo da se Zakon o koncesijama povuče iz hitne procedure i otvaranje široke javne rasprave o ovoj važnoj temi. Riječ je o očuvanju i pravilnom gospodarenju vrijednim prirodnim resursima, zbog čega u potpunosti podržavamo i organizaciju Pokret otoka u njihovim nastojanjima za povlačenjem Zakona" kaže u priopćenju predsjednica stranke Marijana Puljak.

Navodi i da su do sada brojne odluke u Županijskoj skupštini prolazile 'ispod radara' i mimo znanja i interesa javnosti. "Ulaskom vijećnika stranke Pametno u Skupštinu Splitsko – dalmatinske županije ta će se praksa mijenjati. Upoznat ćemo građane s radom i nadležnostima Županijske skupštine, isključivo s ciljem općeg dobra", kažu u priopćenju.

Puljak smatra da "umjesto hitnog donošenja ovakvog Zakona, Vlada hitno treba poništiti Uredbu o izmjenama i dopunama izdavanja koncesija na pomorskom dobru od veljače ove godine".

Dodaje da "sporna uredba omogućava niz malverzacija pri obračunu i bodovanju koncesija, smanjuje obveze garancije plaćanja, a izbačen je i kriterij broja radnih mjesta i zaštite okoliša", navodi Puljak, ističući da je upravo ta Uredba omogućila "problematično izdavanje koncesija u slučajevima Bol, Bene i Zrče".

 


Reci što misliš!