Događaji

roberto lerga 1966-2016

Godina dana bez Robija

Godina dana bez Robija
Iva Perinčić

Na današnji dan prije godinu dana, na blagdan sv. Ante Padovanskog, naš prijatelj, kolega i urednik a prije svega veliki Čovik, sin, ćaća, dida i muž Roberto Lerga, zajahao je prekrasne bijele oblake koji su se tog jutra nadvili nad Zadrom i otputovao u vječnost i legendu.

Robi, kako smo ga svi zvali i kako su ga poznavali brojni pratitelji na našoj Facebook  stranici gdje je od početka 2014. do prerane smrti bio urednik fotografije, bio je uz već ranije navedeno i hrvatski branitelj- neustrašivi ratnik Tigar, vrhunski glazbenik, pasionirani bajker i ronilac, veliki borac koji se do zadnjeg daha hrabro hrvao s preteškom bolešću koja ga je njegovoj Slavici, djeci i unucima ali i svima nama nemilosrdno ukrala s tek navršenih 50 godina.

Fotografijom se počeo baviti tek sredinom 2012. godine te je svojim velikim talentom, izuzetnim senzibilitetom i urođenim darom za pravi kadar u pravom trenutku te napornim radom i žarkom željom za učenjem vrlo brzo postao jedan od najpoznatijih zadarskih landscape fotografa.

Pamtit ćemo uvijek ga po vedrom duhu, specifičnom smislu za humor uvik spremnom za zajebanciju na svoj i tuđi račun.

Partija si kumpanjo na nebeske pašnjake, ali ostavio si nam u nasljeđe svoj vedri duh, brojne lijepe epizode i svoja svevremenska djela. Hvala ti na svemu.


Reci što misliš!