Događaji

mladi istarski književnici

Promocija knjige u Studentskom klubu Božo Lerotić

Promocija knjige u Studentskom klubu Božo Lerotić

Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen mladi su istarski književnici i knjiški entuzijaski koji uz svoj zavidan spisateljski rad, nagrađivane romane, te doktorate književnosti koje su zaslužili u Americi, u javnosti poznati i po svom književnom svratištu Zvona i Nari u Ližnjanu.U Zadar dolaze promovirati svoj novi roman „Blagoslovljena“.Promocija će se održati 19. lipnja u osam navečer u studentskom klubu Božo Lerotić

Riječ je o romanu u kojemu se prelamaju i prepliću izazovi jedne ljubavi, jedne obitelji, jedne zajednice, ali i cijeloga društva; dominantni svjetonazori propituju se iz sasvim osobitih perspektiva troje pojedinaca koji se, svatko na svoj vlastiti način, pokušavaju nositi s činjenicom da se ne može pobjeći od svijeta. Jednako kao što se ne može pobjeći ni od svetosti.

No to ne znači da Juna, Andrej i Ela neće pokušati. U vremenu, u zemlji u kojoj se barata jednom jedinom definicijom vjere, u zemlji u kojoj je nebrojeno definicija grijeha, u kraju svijeta u kojemu je svaki grijeh jedan od sedam, u selu iz kojega se nikada ne može otići, jedna će obitelj otkriti da se ne može voljeti onoga koga se ne može izgubiti, da se ne može vjerovati u ono čega ne može biti, da ono što ne može umrijeti ne može ni živjeti.

Blagoslovljena budi ono uspavano iskonsko, arhetipsko i tjera ga da namjesti postelju, pripremi doručak, opere suđe, tjera ga da bude korisno, da se pokrene, da potegne svoj dio tereta postojanja, da zauzme svoje mjesto u svijetu, zajednici, obitelji, paru... Da pokaže da vjeruje u nas i više nego što mi vjerujemo u njega. 


Reci što misliš!