Događaji

za Onkološki odjel ob zadar

Stomatolozi estetičari donirali 20 kuna za nabavku linearnog akceleratora

Stomatolozi estetičari donirali 20 kuna za nabavku linearnog akceleratora
Matea Gugić/ HRT Centar Zadar

Onkološki odjel Opće bolnice Zadar danas je bogatiji za još jednu vrijednu donaciju. Društvo za estetsku dentalnu medicinu doniralo je 20 tisuća kuna za nabavku linearnog akceleratora, jednog od važnih uređaja koji pomaže u liječenju onkoloških bolesnika.

Kongres Društva za estetsku dentalnu medicinu koji se već tradicionalno održava tijekom svibnja u Zadru, rezultirao je, ne samo edukacijom i znanjem, već i novčanom donacijom u iznosu od 20 tisuća kuna za nabavu ovog važnog uređaja.

- Prodajom majica, donacijom kojom su svi stomatolozi, doktori dentalne medicine koji su bili prisutni na samom kongresu donirali minimalno 30 kuna, i donacijom tih novaca se skupilo 9.910 kn i na kraju kad je bilo proglašenje pobjednika dentalnih tehničara nesebično su poklonili svoju nagradu od 5.000 kn, svaki, u korist bolnice tako da se taj iznos udvostručio. Mi stomatolozi smo poznati kao zubari, zanatlije, a ovom prilikom smo htjeli pokazati da imamo jedan humanitarni i preventivni karakter, rekao predsjednik društva za estetsku dentalnu medicinu Hrvoje Starčević

- Linearni akcelerator je veliki doprinos liječenju u našoj ustanovi budući da su do sada pacijenti na nastavak liječenja morali ići u druge centre, Zagreb, Split… Pacijenata je sve više, potrebe su sve veće i ovo je stvarno jedan nemjerljivi doprinos, nije skrivala zadovoljstvo donacijom doktorica Ivana Zrilić iz OB Zadar.

Vladislav Tomčuk, predsjednik Lige za borbu protiv raka rekao je i konkretne brojke - za uređaj je potrebno 4 milijuna eura, a do sada je prikupljeno 386.549 kuna. Aktivnosti na prikupljanju novca se nastavljaju, a u tu će se svrhu prodati i stan koji je udruga dobila na dar od privatnih donatora.

Akcija traje i dalje, pa se pozivaju svi koji to mogu i žele da svojim prilogom pomognu kupnju uređaja i tako olakšaju liječenje onkološkim bolesnicima, prenosi Radio Zadar.


Reci što misliš!