Događaji

misterij

Ponovo odlomljen vrh zidića kod Doma Zadarske županije!?

Ponovo odlomljen vrh zidića kod Doma Zadarske županije!?
Bojan Bogdanić

Danas je tijekom dana ponovo odvaljen dobar komad zidića kod Doma Zadarske županije na križanju Prilaza hrvatske čitaonice i Ulice Zadarskog mira 1358.

Postoji više teorija što se dogodilo. Jedna kaže da je netko tko je dolazio Ulicom Zadarskog mira 1358. izišao malo brže iz krivine te je zbog toga završio na vrhu zidića koji je odlomljen završio na sred Prilaza hrvatske čitaonice.

Ono što u ovoj teoriji buni jest da nema komadića plastike ili bilo kakvih drugih djelova automobila ili nekog drugog vozila koji bi ostali na mjestu događaja nakon takvog sraza.

Druga teorija je da je neko veće vozilo (kamion ili autobus) izlazeći iz Prilaza hrvatske čitaonice (od Pozdrava suncu prema gore) kaneći skrenuti lijevo (gdje ne bi smio jer je ulica jednosmjerna) nije uspio smotati pa je zakačio zidić i odlomio ga. Ali kako je onda komad zidića završio na krivoj strani?

Neki pak misle da je netko vozilom s Ulice Zadarskog mira 1358 pokušao skrenuti desno prema Bastionu i na taj način odlomio komad zidića i slomio prometni znak. Ovo se nekako čini i najvjerojatnija situacija, ali tko bi sa sigurnošću znao?

Ovo nije prvi put da se ovakva priča događa, jer se nešto slično dogodilo i prije par mjeseci.

Ajmo malo na zafrkanciju. Imamo li serijskog lomitelja zidića? Imate li vi kakvu teoriju kako se ovo moglo dogodit?

 


Reci što misliš!