Događaji

Povodom Dana državnosti

Najavljen 15. put prijateljstva Vukovar - Ljubljana

Najavljen 15. put prijateljstva Vukovar - Ljubljana
Grgur Zucko/PIXSELL

Povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije, koji se obilježavaju istoga dana, 25. lipnja, predstavnici Hrvatskog društva Ljubljana posjetili su u srijedu Vukovar i najavili da u četvrtak, 22. lipnja ujutro počinje 15. put prijateljstva Vukovar – Ljubljana

"Radi se o biciklističkoj karavani koja prolazi kroz 11 hrvatskih i 4 slovenska grada. Karavana kreće u Vukovaru, a završava u subotu u Ljubljani. Na ovaj način spajamo naše dvije domovine", rekao je predsjednik Izvršnog odbora Društva Milan Pavelić, koji je i jedan od inicijatora održavanja karavane.

Istaknuo je kako u karavani može sudjelovati do 30 biciklista, s obzirom na to da se ona održava uz uobičajeni promet. U četvrtak, u 7.30 sati, karavana kreće iz Vukovara put Osijeka. Prvoga dana posjetit će još Našice, Slatinu, Viroviticu i Đurđevac, gdje i završava prva faza. Drugoga dana kreću prema Bjelovaru i zatim voze put Vrbovca, Zagreba, Svete Nedjelje i završavaju u Samoboru. Trećega dana voze kroz Sloveniju i putovanje završavaju u Ljubljani.

Pavelić je podsjetio i kako su tijekom prošlogodišnje karavane predstavnici svih gradova kroz koje prolaze potpisali Povelju kojom su se obvezali sačuvati Put prijateljstva i za buduće generacije.


Reci što misliš!