Događaji

što se to nije moglo i ranije?

Vlada će iz proračuna osigurati novac za lijek potreban djeci iz Klaićeve

Vlada će iz proračuna osigurati novac za lijek potreban djeci iz Klaićeve
Luka Stanzl/PIXSELL

Iz hrvatskog državnog proračuna bit će osiguran sav potreban novac za nabavku lijeka Dinutuximab beta Apeiron oboljeloj djeci, za koju se utvrdi da je lijek indiciran, istaknuli su u četvrtak iz Vlade RH, vezano za inicijativu Sindikata policije za prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od visokorizičnog neuroblastoma.

"Sav potreban novac bit će osiguran iz državnog proračuna", ističu iz Banskih dvora u povodu inicijative Sindikata policije.

Vlada je, naime, u srijedu zadužila Ministarstvo zdravstva da putem Povjerenstva HZZO-a pripremi temeljitu analizu opravdanosti indiciranja lijeka Dinutuximab beta Apeiron kod sedmero djece, koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma ovisno o njihovom zdravstvenom stanju.

Slijedom te analize i preporuke Povjerenstva Ministarstvo će Vladi dostaviti prijedlog modaliteta osiguranja novca iz proračuna za nabavku spomenutog lijeka.

Premijer Andrej Plenković je na sjednici Vlade naglasio kako Vlada želi pokazati "solidarnost i empatiju i maksimalan izlazak u susret kada je riječ o zdravlju djece".

Mišljenje Povjerenstva trebalo bi biti poznato početkom idućega tjedna.

Nacionalni Sindikat policije Ministarstva unutarnjih poslova pokrenuo je, naime, inicijativu za prikupljanje novca za kupnju lijeka za sedmero oboljele djece koja se liječe u Zagrebu i Rijeci. Sindikat predlaže da se policijski dužnosnici i drugi djelatnici odreknu dijela svog regresa u iznosu od 50 kuna.


Reci što misliš!