Događaji

slijedi promjena

Toplo i vruće vrijeme zadržat će se do kraja idućeg tjedna

Toplo i vruće vrijeme zadržat će se do kraja idućeg tjedna
Bojan Bogdanić

Našim će se krajevima približiti fronta sa sjeverozapada, s kojom će nad iznimno toplu površinu stići malo hladniji zrak pa će atmosfera biti vrlo nestabilna

Najviša dnevna u gorju od 28 do 30, na moru između 30 i 32.

U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vruće

Vjetar će biti slab, uglavnom zapadni i jugozapadni, a more mirno ili malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 34, a temperatura mora većinom je od 22 do 25 stupnjeva. Na jugu sunčano, često i pretežno vedro, uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura od 20 do 24, najviša od 31 do 34 stupnja.

Ni u ponedjeljak atmosfera u unutrašnjosti još neće biti posve stabilna, pa je ponegdje još moguć poneki pljusak, a bit će i malo manje vruće nego u nedjelju.

Od utorka sunčanije, uz rijetke nestabilnosti uglavnom u gorju, te ponovno vruće, osobito u srijedu.

Na Jadranu sljedeći tjedan sunčano i vruće. Još u ponedjeljak uz mjestimice umjeren razvoj oblaka ponegdje može zagrmjeti. Vjetar će biti uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, od utorka južni i jugo. Najviša temperatura od 29 do 32, sve toplije prema sredini tjedna.

Kraj tjedna prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda donosi veliku promjenu vremena. Od četvrtka se očekuje mjestimična kiša diljem zemlje, a u subotu bi mogla biti i obilnija, kako na kopnu, tako i na moru.  Na kopnu će temperatura značajno pasti pa će se maksimalne dnevne temperature kretati ispod 25 stupnjeva.


Reci što misliš!