Događaji

misa i polaganje vijenaca

Obilježen Dan državnosti u Preku

Obilježen Dan državnosti u Preku

Svečanom svetom misom u crkvi Gospe od Ružarija koju je predvodio župnik Preka Don Boris Pedić i polaganjem vijenaca kod spomenika Ivu Mašini te pored križa na brdu Sv. Mihovila službeno je obilježen Dan državnosti RH u Općini Preko.

U nadahnutoj propovijedi don Boris je podsjetio na teške dane koji su pratili stvaranje hrvatske države te na brojne domoljube koji su izgubili živote kako bi se izborila neovisnost. Ujedno je pozvao na optimizam u izgradnji boljeg života za sve u mladoj hrvatskoj državi.

Svečano misno slavlje završilo je blagoslovom kraj spomenika hrvatskom domoljubu iz Preka Ivu Mašini. Izaslanstvo Općine Preko položilo je vijenac i zapalilo svijeće, uz nazočnost obitelji Mašina, a događaj je pjesmom uveličao župni zbor sv. Cecilije.

Potom je izaslanstvo općine u pratnji Vedrana Jadrijeva, tajnika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Zadarski otoci, položilo vijenac kraj križa na brdu Sv. Mihovil. Blagoslov i molitvu u čast svima onima koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku predvodio je don Boris Pedić.

– S ponosom smo obilježili Dan državnosti prisjećajući se ujedno svih onih koji su ugradili svoj život u stvaranju hrvatske države. Njih se sjećamo s posebnim pijetetom i velikom zahvalnošću.

Drago mi je da su s nama bili predstavnici Otočkog bataljuna koji su inicirali postavljanje križa kraj tvrđave sv. Mihovila. Taj križ su djelatnici našeg komunalnog poduzeća nedavno osvježili i uredili okoliš, a planiramo ga uskoro i osvijetliti.

Veseli me što je na blagoslovu kraj spomenika Ivu Mašini bio velik broj ljudi i da su reakcije pozitivne jer ovakvi blagdani zaslužuju svečano ozračje, istaknuo je načelnik Preka Jure Brižić.


Reci što misliš!