Događaji

Marijan Bilosnić ugostit će predstavnike Slavenske akademije

Marijan Bilosnić ugostit će predstavnike Slavenske akademije

Marijan Bilosnić, novoprimljeni član Slavenske akademije sa sjedištem u Varni u Bugarskoj, bit će u četvrtak 29. lipnja 2017. godine domaćin predstavnicima Slavenske akademije.

Bit će domaćin Elki Nyagolovoj, predsjednica Slavenske akademije, Valeriju Postarovu, dopredsjednik Slavenske akademije, te pjesnikinjama Nadiji Popovoj i Anželi Dimčevoj, članicama Predsjedništva Slavenske akademije, te Đuri Vidmaroviću, predsjedniku DHK i Eneriki Bijač, glavnoj koordinatorici Akademije za Hrvatsku

Tom prigodom Bilosniću će biti uručena Antologija slavenskog pjesništva „SLOVOPRINOŠENIE“ („Prinošenje riječju“) u izdanju Slavenske akademije u kojoj su zastupljene i Bilosnićeve pjesme. Članska iskaznica Akademije Tomislavu Marijanu Bilosniću uručena je dva dana ranije 27. lipnja u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Gosti Slavenske akademije bit će primljeni u Gradu Zadr, posjetit će izložbu Zlata i srebra Zadra, izložbu Šagala u Zadru, a u popodnevnim satima posjetit će i poznato eko imanje „Maslina i Vino“, gdje će ih ugostiti njegov osnivač Radoslav Bobanović.

U večernjim satima, na Morskim orguljama u Zadru, u organizaciji Udruige 3000 godina Zas dar i suorganizaciji Lige protiv raka Zadar (u 20 sati) bit će organizirana Međunarodna pjesnička večer, na kojoj će uz goste sudjelovati i zadarski pjesnici okupljeni oko projekta izdavanja knjige “Glagoljicom ispisana ljubav”, kojom knjigom prikupljaju sredstva za linearni akcelerator za zračenje onkoloških bolesnika u Zadarskoj bolnici.

 


Reci što misliš!