Događaji

Biogradsko ljeto 2017

Večeras puhački koncert "Summer bress marchining bands" u Biogradu na Moru

Večeras puhački koncert

Iako je u predsezonskom razdoblju u gradu Biogradu bilo držano niz kulturno zabavnih priredbi jer je i sama predsezona bila iznimno dobro posjećena, onaj ljetni đir kulturno zabavnih priredbi nešto je bogatiji i započinje upravo ovih dana.

U petak 30. lipnja na rivi ispred zgrade Gradske uprave održava se priredba pod nazivom "Summer bress marchining bands", a u kojoj nastupaju puhački orkestri iz Slovenskih konjica i Huma na Sutli.

Program Biogradskog ljeta 2017

Za 1. srpnja u prostoru Bure centra najavljen je nastup klape "Intrade" koji se u tom prostoru održavao već više puta, a za koji i ovom prigodom vlada veliko zanimanje posjetitelja. Odmah nakon otvorenja tog sezonskog ljetnog programa slijede nastupi klapa, pa tako već 2. srpnja klapa "Konoba" Biograd ima u večernjim satima promenadnu šetnju ulicama grada.

Zadarska klapa "Kontrade" gostovati će u gradu Biogradu 5. srpnja i to na rivi ispred Gradske uprave, dok je koncert Željka Bebeka na programu 7. srpnja u Aqua clubu s početkom u 23. sata.

Za 8. srpnja predviđen je početak velikog glazbenog projekta "Biograd street music festival", a koji započinje upravo na rivi i to u 21 sat. Ni ovoga ljeta posjetitelji neće ostati bez simpatičnih mažoretkinja i njihovih nastupa jer će "Večer mažoret plesa" i ovom prigodom okupiti veliki broj domaćih i gostujućih mažoret skupina, a čitava priredba odvijati će se na rivi ispred zgrade Gradske uprave gdje se u večernjim satima i okuplja najveći broj posjetitelja.

Klapa konoba i nadalje će promenadno šetati gradskim ulicama, a na Trgu Brce također će se održati nekoliko zanimljivih događanja. Tako će sena tom prostoru 11. srpnja održati "Večer uz popularne melodije" u kome će goste zabavljati Nera Gojanović i Vladimir Garić. Još jedna klapa i to šibenska "Barone" zabavljati će goste ispred zgrade Gradske uprave i to 12. srpnja.

Velika fešta na ovim prostorima svakako je otvorenje Fun parka Mirnovec koja je predviđena za 15. srpnja. Istu večer koncert na bazenu biogradske hotelske kuće "Ilirija" održati će Gibonni, a potom slijedi još klapske pjesme biogradske klape "Konoba" trgovima i kaletama grada.

Svakako nisu zaboravljeni ni najmlađi, a za njih na Trgu Brce 19. ovog mjeseca ugovorena kazališna predstava "Ribar Palunko i njegova žena". Pred biogradskom publikom već 20. srpnja nastupiti će klapa "Puntamika" iz Zadra, a večer kasnije 21. srpnja u Crkvenom dvorištu održati će se "Večer duhovne glazbe-Božja pobjeda", a istu večer u Aqua clubu posjetitelje će zabavljati Jole.

Već tradicionalna biogradska fešta pod nazivom "Ribarska noć" održati će se na rivi 22. srpnja, a nakon toga nastupiti će "Cabaret band". U Aqua clubu slijedi koncert Crvene jabuke, koji je predviđen za 25. srpnja, a večer nakon toga na Trgu Brce tradicionalni susret klapa. Dan poslije na bazenu "Ilirije" koncert će održati Doris Dragović, a u Aqua clubu Jelena Rozga. U nizu priredbi na otvorenom 29. uslijediti će na biogradskoj rivi prezentacija vina Kutjevo, a potom će se održati i susret Oldtimera.

Tako je organizator ljetnih priredbi Turistička zajednica i Grad Biograd na Moru uz druge sudionike u turističkom privređivanju u ovome gradu upriličila program događanja za mjesec srpanj, a za kolovoz se sličan program još dopunjuje. Valja kazati kako se na Ljetnoj pozornici svakog dana održavaju kino predstave sa početkom u 21.30 sati, a također i da će se u sklopu projekta "Biograd street music festival" održavati na više lokacija u gradu s početkom u 21. sat. 


Reci što misliš!